Algemeen

Tarantino's 'Star Trek' is Pulp Fiction in de ruimte

De regisseur staat er helemaal voor open.

door Jim Pedd om 10:28 in Algemeen
Of Quentin Tarantino van zijn plannen rond Star Trek nou zijn laatste film maakt of niet, interessant is het hoe dan ook. In een interview vertelt de regisseur wat hij allemaal vindt en voor plannen heeft. Zo is het de bedoeling om Pulp Fiction te combineren met de franchise.

Tarantino vertelde tegenover Deadline dat Paramount Pictures er helemaal voor open staat om de franchise een nieuwe richting te geven. De formule wordt niet langer helemaal aangehouden en in plaats daarvan staat men open voor een frisse richting en dat biedt perspectief.

Pulp Fiction in de ruimte
Tarantino is een groot fan van Star Trek. Sterker nog, hij houdt meer van deze franchise dan van de Star Wars-films. Zo erg zelfs, dat hij het vervelend vindt dat sommige mensen, zoals J.J. Abrams en Simon Pegg zich met de franchise bemoeien. "Simon Pegg stoort mij dan. Hij weet helemaal niet wat er aan de hand is en doet alsof hij dat wel weet. Een van de opmerkingen die hij maakte, is dat dit geen Pulp Fiction in de ruimte kan worden. Maar dat wordt het wel. Mijn idee is precies een Pulp Fiction in de ruimte."

Dat aspect is juist waarom Tarantino zo aan het project trekt. "Toen ik het scenario las, viel mij op dat het een science fiction film is zoals ik er nog nooit een gezien heb. En [Paramount] liet weten dat het hier wel voor open stond. Daarom willen we dit ook doen, omdat het uniek is. Er zit een gangster-element in dat heel goed blijkt te werken met Trek."

Laatste film?
Eerder beantwoordde Tarnatino al de vraag of Trek zijn laatste film zal worden. Hij wil er immers maar tien maken. Maar dat hoeft niet. Er is namelijk een uitweg voor de regisseur. De bedoeling zou zijn om van zijn laatste film een volledig unieke film te maken. Trek telt dan dus niet mee...

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Ik hoop nog steeds van harte op een Tarantino star trek film! Een scheldende captain Kirk

dejo

Avatar

Tarantino moet vooral zijn eigen films blijven maken. Als hij zich met Star Trek gaat bezig houden krijg je alleen maar gedrocht dat totaal niet past bij de toonzetting van de reeks.

Frietgezicht

Avatar

Jammer dat hij niet een originele sf maakt. Zijn eigen karakters zie ik liever dan Kirk en die Spock enz.

Moviewheels

Avatar

Beetje jammer dat Pegg een douw krijgt. Nergens voor nodig. Simon Pegg heeft zich al lang en breed bewezen en heeft echt wel mooi werk geleverd met de eerste reboot films. Dat de resultaten niet aan de verwachtingen voldeden, doet niets af aan de kwaliteit van de films zelf.

Renegade

Avatar

Ik ben star trek fan van het eerste uur maar hier heb ik zelfs twijfels over. Hoewel ik het een interessante gedachte vind. En wie weet gaat het helemaal niet over Kirk en bemanning maar verteld deze star trek film een andere verhaal.

omniesbonsai

Avatar

Zit niet te wachten op een pulpfiction in de ruimte
Terwijl ik pulpfiction een van slechtste films allertijden vind

NieuwsFilm

meest populair