Netflix krijgt voor het eerst een tik van de concurrentie

Netflix krijgt voor het eerst een tik van de concurrentie

Minder abonnees, dat het kon hadden we wel verwacht, maar nu al?

De afgelopen jaren ging het eigenlijk steevast goed met Netflix. Maar daar komt nu verandering in. De streamingdienst levert 130.000 abonnees in de Verenigde Staten in. Dat is voor het eerst in zijn geschiedenis. De aandelen van het bedrijf kregen daardoor een zware klap.

Variety stelt dat Netflix op verschillende vlakken teleurstelt. Het bedrijf zag meer mensen een abonnement nemen, maar minder dan verwacht. Afgelopen kwartaal abonneerden 2,7 miljoen nieuwe mensen zich op Netflix. Netflix voegde eerder rond de 5 miljoen abonnees toe per kwartaal.

Minder goede content
De reden voor deze terugval ligt volgens Netflix in het feit dat de streamingdienst minder sterke content toevoegde het afgelopen kwartaal. Concurrentie was dan ook een belangrijke reden, evenals prijsverhogingen op verschillende vlakken. Doordat de concurrentie groot is en het feit dat Netflix zo breed beschikbaar is, ziet het simpelweg minder mensen komen. Ook was het eerste kwartaal beter dan verwacht.

Ondanks de tegenvallende groei het tweede kwartaal, denkt Netflix dat het derde kwartaal heel goed wordt. Er zouden zeven miljoen nieuwe abonnees komen, vooral vanwege het derde seizoen van Stranger Things, dat al te zien is, en het laatste van Orange is the New Black dat eraan zit te komen.

NieuwsFilm

meest populair