Algemeen

Netflix krijgt voor het eerst een tik van de concurrentie

Minder abonnees, dat het kon hadden we wel verwacht, maar nu al?

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
De afgelopen jaren ging het eigenlijk steevast goed met Netflix. Maar daar komt nu verandering in. De streamingdienst levert 130.000 abonnees in de Verenigde Staten in. Dat is voor het eerst in zijn geschiedenis. De aandelen van het bedrijf kregen daardoor een zware klap.

Variety stelt dat Netflix op verschillende vlakken teleurstelt. Het bedrijf zag meer mensen een abonnement nemen, maar minder dan verwacht. Afgelopen kwartaal abonneerden 2,7 miljoen nieuwe mensen zich op Netflix. Netflix voegde eerder rond de 5 miljoen abonnees toe per kwartaal.

Minder goede content
De reden voor deze terugval ligt volgens Netflix in het feit dat de streamingdienst minder sterke content toevoegde het afgelopen kwartaal. Concurrentie was dan ook een belangrijke reden, evenals prijsverhogingen op verschillende vlakken. Doordat de concurrentie groot is en het feit dat Netflix zo breed beschikbaar is, ziet het simpelweg minder mensen komen. Ook was het eerste kwartaal beter dan verwacht.

Ondanks de tegenvallende groei het tweede kwartaal, denkt Netflix dat het derde kwartaal heel goed wordt. Er zouden zeven miljoen nieuwe abonnees komen, vooral vanwege het derde seizoen van Stranger Things, dat al te zien is, en het laatste van Orange is the New Black dat eraan zit te komen.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Op een bepaald moment stagneert dat sowieso toch? Niet verwonderlijk. Content was idd niet veel soeps de laatste tijd (in België toch, in Amerika is het wel beter maar duurder).

GreenHornet

Avatar

Content is hetzelfde als Amerika.

Netflix pak je voor de Originals

centr1no

Avatar

In TV-land heb je ook de zomerdip.
Een paar maanden niet kijken (en niet betalen) en als je je na die tijd weer abonneert dan heb je opeens weer heel veel nieuws om te kijken.

Moviemagic

Avatar

FT maakt nog steeds reclame voor Netflix. Voor al die andere streamingdiensten maken ze namelijk geen reclame. Is niet erg.Geld moet ergens vandaan komen om te leven. Alleen zal de verzadiging op de streamingdiensten meer verdeeld worden als er meer diensten komen zoals Disney o.a.

kaedir

Avatar

@Moviemagic Ja al die andere zijn zo relevant dat je ze “al die andere” noemt. Ga lekker vroeg naar bed de volgende keer!

Maac

Avatar

@Moviemagic
Ja je moet echt “al die andere” streamingdiensten wel allemaal bij naam noemen, anders wek je de indruk dat ze niet relevant zijn...

chefry1983

Avatar

Het aanbod mag dan wat minder zijn. Ik heb nog steeds genoeg om te kijken waar ik nog niet aan toe ben gekomen.

Pepej

Avatar

130.000 minder abonnees in de vs, maar nog steeds zo'n 2,7 miljoen nieuwe erbij...
Dus nog steeds een toename van de omzet, en de winst alleen iets minder...
Da's wel pijnlijk, ja

Arnold_FF7

Avatar

Wow ze hebben dus wat abonnementen verloren in de vs. Dit is toch niet zo vreemd met de 10 verschillende streaming diensten in dat land. Een hoop series die hier op netflix staan worden daar op andere diensten uitgebracht.

Maar hoeveel van die diensten durven het aan om wereldwijd de strijd met netflix aan te gaan?

nieuwslaatste nieuws

meest populair