Celebrity

David Spade: Mensen hebben liever dat ik dood ben in plaats van Chris Farley

De komiek praat ook over de zelfmoord van zijn zus Kate.

door FilmTotaal om 06:00 in Celebrity
In films doet hij altijd zijn best om het publiek aan het lachen te krijgen, maar voor David Spade zelf is het leven niet één en al zonneschijn. De 55-jarige Amerikaan, die in de jaren 90 bekend is geworden door Saturday Night Live, heeft vele vrienden en familieleden verloren. Sommige waren ongelukken, anderen namen hun eigen leven. In een uitgebreid interview met de New York Times keek de acteur hierop terug.

Eén van de eerste mensen waarover ze het hadden was zijn zus Kate. De modeontwerpster pleegde een jaar geleden in juni zelfmoord na een langdurige strijd met ongerustheid en depressie. "Katy was zo grappig," begon Spade. "Ik weet niet of agorafobisch een woord is, maar ze vond het niet leuk om onder de mensen te komen. Ze nodigde mensen uit om bij haar thuis te komen. Ze was altijd zo grappig." Over de zelfdoding vertelde hij: "Ik denk niet dat ze het zou hebben gedaan, vijf minuten later. Maar zulk soort dingen gebeuren en het is niet terug te draaien."

Duimen
Spade ziet al sinds zijn tienerjaren geliefden heengaan, waaronder zijn stiefvader die zelfmoord pleegde toen de acteur nog maar vijftien was. "Mensen begonnen opeens links en rechts dood te gaan, en ik zat stil en staarde naar een muur. Ik zei: 'Oké, duimen maar dat het niet iedereen overkomt.' En dan gingen er weer een paar."

Farley
Goede vriend en Tommy Boy-collega Chris Farley stierf in 1997 op 33-jarige leeftijd aan de gevolgen van een drugsoverdosis. Omdat ze destijds veel met elkaar optrokken, krijgt Spade via sociale media wekelijks te horen dat mensen liever wilden dat hij dood was gegaan in plaats van Farley.

"De eerste paar keren dat ik het zag was het zwaar, maar nu is het een standaard belediging," vertelt Spade. "Ik wou alleen dat ik het niet drie keer per week zag." Over de pijnlijke grappen eindigt hij: "Ik wil niet beweren dat ik er immuun voor ben, maar er is een manier om gewoon te leren hoe je de tranenkraan afsluit. Het is gewoon te wreed."

NieuwsFilm

meest populair