Waarom wordt 'Spawn' steeds maar weer uitgesteld?

Regisseur Todd McFarlane geeft het antwoord.

Het lukt Todd McFarlane maar niet om Spawn naar het witte doek te krijgen. Wegens 'creatieve meningsverschillen' met de financierders wordt de film steeds maar weer uitgesteld. Tijdens de San Diego Comic-Con gaf McFarlane een nieuwe reactie op het gedoe achter de schermen.

De verfilming van Spawn, een bekende reeks gecreëerd door McFarlane over een officier in een duivels leger, lijkt een gevecht zonder eind te worden. Spawn wordt geproduceerd door Blumhouse Productions, maar er lijkt maar weinig schot in de zaak te zitten.

McFarlane dreigt weg te lopen van het project als deze niet snel van de grond komt, zo zei hij op de San Diego Comic-Con. Er zijn schijnbaar vooral problemen rondom de toon van de film. McFarlane wil graag een duistere film en streeft naar een R-rating, maar daar zitten zijn geldschieters niet op te wachten, zo beweerde hij.

Eerder zei McFarlane al het volgende over de vertraging van het project:



"Het geld ligt klaar, dus we kunnen in principe aan de slag gaan. Ik wil alleen eerst dat de neuzen van iedereen die het project financiert dezelfde kant op gaan staan. Iedereen heeft net een andere versie van het script voor ogen. Je probeert iedereen tevreden te houden, zonder zelf de creatieve controle te verliezen, want als dat gebeurt, ben ik er ook klaar mee"



McFarlane heeft naar eigen zeggen 20 miljoen dollar nodig om de film te kunnen maken. Dit budget ligt dus al klaar, maar de financierders werken de productie tegen. Daarom gaf hij ook aan eventueel te willen zoeken naar andere, alternatieve financieringsbronnen, zoals crowdfunding of geldschieters buiten Hollywood.

Spawn is inmiddels al jaren in ontwikkeling. Jamie Foxx werd in mei vorig jaar aangetrokken voor de hoofdrol. Ook Avengers-acteur Jeremy Renner is reeds gecast. Hij moet de rol van Twitch Williams gaan spelen, mochten de camera's ooit gaan draaien.

NieuwsFilm

meest populair