'Dwayne Johnson gaat keihoge telescoop op Hawaii stoppen'

'Dwayne Johnson gaat keihoge telescoop op Hawaii stoppen'

Ook hij is tegen de dertig meter lange telescoop.

Dwayne Johnson is bijna niet meer weg te denken uit de filmindustrie. De spierbundel accepteert de ene na de andere rol. Hij is dan ook zowat elk jaar in meerdere films te zien. Toch heeft hij kennelijk ook nog genoeg vrije tijd om mee te doen aan een protestmars in Hawaii.

Daar zou een 1,4 miljard dollar kostende telescoop op een van de heilige bergen geplaatst moeten worden. Deze paal is maar liefst dertig meter hoog. Hij had eigenlijk al opgezet moeten worden in 2015, maar de jarenlange protesten ertegen hebben er tot op heden voor gezorgd dat de constructie nog niet plaats heeft kunnen vinden.

De steun van The Rock
Dwayne Johnson maakt nu ook deel uit van de protestbeweging, in de hoop de plannen voor de bouw van de toren definitief te beëindigen. Zo zei de acteur: ''Ik sta achter jullie allemaal. Dit is een zeer belangrijk en cruciaal moment, want de wereld kijkt mee. Ik realiseerde me vandaag pas dat ik hier ook deel van moest uitmaken. Natuurlijk volg ik deze protesten al jaren, maar het is veel meer dan alleen maar een telescoop. We hebben het hier over de mensen en de cultuur van het land''.

De Hobbs & Shaw ster is geboren in Samoa en heeft ook een paar jaar in Hawaii gewoond toen hij nog een kind was. Hij heeft aangegeven dat hij als woordvoerder kan dienen om gemakkelijker gesprekken te voeren tussen het volk en de staat.

NieuwsFilm

meest populair