Algemeen

'Aladdin' de volgende film die 1 miljard dollar opbrengt

Disney kan blij zijn met dit succes.

door Jim Pedd om 19:18 in Algemeen
Disneys Aladdin heeft de grens van 1 miljard dollar bereikt. Het is de vijfde live-action film die onder het logo van Disney en niet een van zijn substudio's uitgebracht wordt, die deze grens bereikt. Verder is het de 41ste film wereldwijd die de 1 miljard bereikte.

Aladdin verdiende in de Verenigde Staten tot nu toe 343,1 miljoen dollar en in de rest van de wereld 656,2 miljoen dollar. Uit Japan komt 98,8 miljoen dollar, Korea was goed voor 81,4 miljoen dollar, China voor 53,3 miljoen dollar en het Verenigd Koninkrijk voor 45,3 miljoen dollar. Kortom: het is een film die het qua opbrengst gewoon goed doet.

Het gaat goed
De laatste tijd wist Disney vooral successen te boeken met zijn verschillende merken. Dit jaar brachten alle drie de Marvel-films die het bedrijf uitbracht meer dan 1 miljard dollar op aan de wereldwijde box office. Het is ook goed voor Disney om weer een succes te boeken met een 'eigen' film.

Aladdin vertelt het verhaal van het sprookje uit de jaren negentig, waarbij we een straatjoch volgen dat een geest in een lamp vindt. Die vervult hem drie wensen, waarbij Aladdin het hart van prinses Jasmine weet te veroveren.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Novarellum

Avatar

Ik dacht dat dit een grap was

SunChaser

Avatar

Oke ik geef toe: Ik dacht dat het zou floppen nav de eerste trailer

SplashySleet20

Avatar

Dit is 1 van de weinige succesen die ik zag aankomen dit jaar.

SunChaser

Avatar

Neem aan dat je het succes van Endgame en Lion King ook zag aankomen

Rutherford

Avatar

De mythische 1 miljard grens bestaat niet meer.

Jeroen Pasman

Avatar

Aladdin is niet een sprookje uit de jaren 90

Master Of Films

Avatar

Met het succes van Aladdin en The Lion King heeft Disney nu nog makkelijker dan ooit. Gewoon copy/paste remakes maken van de beste Disney Classics. Film maken is nog nooit zo simpel geweest. Wat dollars inpompen en geen aandacht aan creativiteit schenken. Het publiek van tegenwoordig eet uit de hand van Disney Smiley face

Coola

Avatar

Terecht dat de film zoveel opbrengt. Deze film en the Lion King zijn dan ook wel zoveel meer dan een copy paste cash grab.

Nee deze "live action" remakes hebben heel erg veel bestaansrecht.

NieuwsFilm