'Aladdin' de volgende film die 1 miljard dollar opbrengt

'Aladdin' de volgende film die 1 miljard dollar opbrengt

Disney kan blij zijn met dit succes.

Disneys Aladdin heeft de grens van 1 miljard dollar bereikt. Het is de vijfde live-action film die onder het logo van Disney en niet een van zijn substudio's uitgebracht wordt, die deze grens bereikt. Verder is het de 41ste film wereldwijd die de 1 miljard bereikte.

Aladdin verdiende in de Verenigde Staten tot nu toe 343,1 miljoen dollar en in de rest van de wereld 656,2 miljoen dollar. Uit Japan komt 98,8 miljoen dollar, Korea was goed voor 81,4 miljoen dollar, China voor 53,3 miljoen dollar en het Verenigd Koninkrijk voor 45,3 miljoen dollar. Kortom: het is een film die het qua opbrengst gewoon goed doet.

Het gaat goed
De laatste tijd wist Disney vooral successen te boeken met zijn verschillende merken. Dit jaar brachten alle drie de Marvel-films die het bedrijf uitbracht meer dan 1 miljard dollar op aan de wereldwijde box office. Het is ook goed voor Disney om weer een succes te boeken met een 'eigen' film.

Aladdin vertelt het verhaal van het sprookje uit de jaren negentig, waarbij we een straatjoch volgen dat een geest in een lamp vindt. Die vervult hem drie wensen, waarbij Aladdin het hart van prinses Jasmine weet te veroveren.

NieuwsFilm

meest populair