Algemeen

Dierenrechtenorganisatie PETA woedend op Quentin Tarantino

Hij zou de hond uit de film bij een beruchte fokker gehaald hebben.

door Wouter Drummen om 08:25 in Algemeen
Volgende maand draait dan eindelijk Quentin Tarantino's nieuwste film, Once Upon a Time in Hollywood. De film krijgt tot nu toe alleen maar positieve recensies en won ook al meerdere filmprijzen. Zo o.a. ook de Palme Dog in Cannes, die Tarantino in ontvangst mocht nemen voor de rol van de hond Sayuri, de trouwe viervoeter van Brad Pitt's personage Cliff Booth. Toch is de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA hier allesbehalve tevreden mee.

Volgens hen heeft Tarantino de pitbullterrier namelijk gehaald bij een beruchte fokker, die erom bekend staat zijn dieren te mishandelen. Zo zei een woordvoerder van de organisatie: ''Veel pitbulls worden opgesloten, verwaarloosd, uitgehongerd, geslagen en soms zelfs in brand gestoken of gebruikt in dodelijke gevechten.''

Verminkte hond
PETA zegt ook dat Sayuri geen normale en natuurlijke weergave is van een pitbull: ''Net zoals de pitbullterrier in de film, worden de oren van deze honden vaak verminkt, zodat ze er 'stoerder' uitzien. Dit onverantwoord gedrag van bepaalde mensen zorgt ervoor dat asielen in Amerika overspoeld worden met pitbulls.''

''Aan één kant heb je de dierenliefhebbers, die er alles aan doen om het fokken van pitbullterriërs te stoppen en daarmee een stap in de goede richting zetten, maar van de andere kant heeft Tarantino ons nu hiermee allemaal weer een stap achteruit gezet. Hij zou zich moeten schamen!''

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThysRomani

Avatar

Ik heb in alle toevalligheid een Pitbull terriër, ben dierenliefhebber en dit zijn geweldige honden. Ze moeten niet stoppen met fokken, maar je moet die fokkers aan banden leggen. Leg super strikte voorwaarden op voor het fokken van pitbulls en zorg voor handhaving.

Ik snap natuurlijk ook dat - als het misgaat - het fataal misgaat met pitbulls. Dit hoeft niet het geval te zijn met verantwoordelijk fokken en verantwoordelijke baasjes. Gooi die prijs omhoog, laat fokkers certificaten behalen en laat eigenaren een verplichte training doen om vast te stellen of ze de hond(en) mogen hebben. Overheid toetst enkel de fokkers, de rest kan gewoon commercieël (hondenscholen etc.). Groot voorstander van. Klinkt allemaal best simpel eigenlijk. Zal wel niet haalbaar zijn kennelijk.

Slechte keus van Tarantino m.b.t. de fokker in kwestie en geweldige keus m.b.t. de pitbull!

ThysRomani

Avatar

Ach, ik dacht: ik kijk nog even naar dit onderwerp. Ik bewaak het reactie-fort kennelijkSmiley face

Master Of Films

Avatar

^
Nobel van je. Smiley face
Ik heb alvast genoteerd voor lintjesregen 2021 (aanvraag voor 2020 is helaas te laat).

ThysRomani

Avatar

@BeauBeautje: Master of Films heeft het enkel over het feit dat ik dit onderwerp "bewaak", vandaar notering voor de lintjesregen 2021. Balen van 2020, maar helaas.

Master Of Films

Avatar

BeauBeautje "Ik begrijp heus wel dat je een geintje maakt,"
Alleen snap je niet de context. Ik hoef niet meer meer uit te leggen, aangezien mijn welgestelde vriend ThysRomani het perfect heeft uitgelegd.

BeauBeautje "maar dat neemt niet weg dat ik het jammer vind dat men, in dit geval jij,"
Dank je wel voor je insinuatie. Nu ben ik erg boos en alleen daarom geef ik mijn hond een rotschop en mijn kat een klap voor zijn kop. Als extra bonus gaat vanavond de kip op barbecue.

BeauBeautje "de mening/houding tov dierenwelzijn, cq, -mishandeling, als iets uitzonderlijks ervaart; het zou eigenlijk als logisch en vanzelfsprekend opgenomen moeten worden, want het is ook onze collectieve onverschilligheid die ruimte geeft aan overtredingen en wangedrag mbt dieren."
Ik hoor het al, je bent heel gezellig op feestjes. Smiley face

ThysRomani "Balen van 2020, maar helaas."
Het is al 1 juli geweest, dus 2021 it is. Smiley face

ExtraDip3000

Avatar

Pfff.... alsof QUENTIN TARANTINO 'zelf' even een hond is gaan ophalen in een of ander assiel.

Idd niet goed, maar ja.......

Sunspot

Avatar

Als het waar is, dan is het wel zeer slecht.

Waarom wordt die fokker trouwens niet aangepakt

NieuwsFilm

meest populair