'Anne Hathaway moest hard werken voor haar baby's'

'Anne Hathaway moest hard werken voor haar baby's'

"Het is niet alsof ik een toverstaf heb gebruikt."

Vorige week woensdag kondigde Ocean's 8-actrice Anne Hathaway via Instagram aan dat ze haar gezin gaat uitbreiden met een nieuw kind. Hoewel ze bij de foto grapte dat de groeiende buik niet voor een film is, meldde ze wel dat het niet makkelijk gegaan is. De 36-jarige Amerikaanse heeft in het verleden al vaker gesproken over de ellende van onvruchtbaarheid. Dit weekend kwam ze daarop terug.

Via de Associated Press onthulde Hathaway: "Het is niet alsof ik een toverstaf heb gebruikt. 'Ik wil zwanger worden en wow... het heeft gewerkt.' Het is ingewikkelder dan dat. 'Hemeltje, bewonder mijn babybuik!' Zo is het niet gegaan."


Volgens de actrice denken de meeste mensen dat zwanger worden verre van moeilijk is. Maar: "Voor velen pakt het niet zo uit. Dat is niet hun verhaal. Of een deel ervan. En de stappen die daarnaar leiden zijn echt pijnlijk, werken isolerend en vullen je met onzekerheid. Ik heb dat meegemaakt."

Zusterschap
Bij haar Instagram-bericht schreef Hathaway: "Aan iedereen die nu te maken heeft met onvruchtbaarheid en verwekking-hel: begrijp alsjeblieft dat mijn zwangerschappen ook geen rechte lijn waren." Ze was er namelijk van op de hoogte dat haar blije nieuws andere vrouwen kon verontrusten. Dat is helemaal niet wat ze wilde.

Zo sprak ze verder met de Associated Press: "Ik wil gewoon dat ze weten dat ik net als een zus voor ze ben. Ons zusterschap is fantastisch. Ik ben niet de enige vrouw die hiermee te maken heeft gehad. Het gaat erom dat we er voor elkaar zijn. Ik wil dat ze weten dat ik hun zus ben, dat ik ze zie en dat ik ze steun." De actrice is sinds 2012 met Adam Shulman getrouwd. In 2016 beviel ze van haar eerste kind, de inmiddels 3-jarige Jonathan.



NieuwsFilm

meest populair