Leonardo DiCaprio werd knettergek van zijn snor in 'Once Upon a Time in Hollywood'

Leonardo DiCaprio werd knettergek van zijn snor in 'Once Upon a Time in Hollywood'

De crew moest er wel om lachen volgens make-up-artieste Sian Grigg.

In Quentin Tarantino's nieuwste film Once Upon a Time in Hollywood tracht Leonardo DiCaprio's karakter, de aan lager wal geraakte acteur Rick Dalton, alles te doen om zijn carrière te redden. Gastrolletjes spelen in tv-series doet hij ook, zelfs als hij zijn voorkomen moet veranderen. Op een gegeven moment zien we DiCaprio met een neppe snor, die hij draagt voor de tv-serie Lancer. Als we DiCaprio's make-up-artieste Sian Grigg moeten geloven vond hij dat maar niets. Hij werd er zelfs gestoord van.

Volgens Grigg voegde dat wel wat toe aan het acteerwerk van de acteur - het zou de frustratie van Dalton zelfs hebben versterkt. "Leo werd gek van de snor, want ik moest hem lang houden en hij ging altijd zijn mond in," begint Grigg, die het harige kunstwerk met lijm moest bevestigen. "Het was buiten erg warm en de snor ging continue zijn mond in. En dan spuugde hij het eruit. Hij deed hetzelfde in de scène toen ze "buiten beeld" filmden en hij een beetje hoorde door te draaien. We moesten erom lachen terwijl hij het eruit bleef spugen. Zijn pruik was ook behoorlijk lang."

Bekijk de afbeeldingNep
Wie tijdens het kijken van de film denkt dat DiCaprio's make-up er niet al te best uitziet, zal gelijk hebben. Dat is expres gedaan. Grigg legt uit: "Het hoorde er nep uit te zien, omdat ze destijds niet zulk goed materiaal hadden als wij nu hebben. Voor die tijdsperiode was het juist - een western die in de jaren 70 gemaakt werd. We bootsten de stijl van de films na die in die periode gefilmd werden. Ook bedekten we zo het karakter van Leo, die er anders en onherkenbaar uit moest zien. In de film is hij daar niet aan gewend."

NieuwsFilm

meest populair