Zonder de overleden Verne Troyer komt er waarschijnlijk geen nieuwe 'Austin Powers'-film

Zonder de overleden Verne Troyer komt er waarschijnlijk geen nieuwe 'Austin Powers'-film

Ook hangt het af van hoofdrolspeler Mike Myers.

Eind april 2018 verscheen het verrassende nieuws dat Austin Powers-acteur Verne Troyer overleden was. Een lijkschouwer onthulde later dat de Amerikaan zijn eigen leven had genomen op 49-jarige leeftijd met gebruikmaking van alcoholvergiftiging. Zowel bij fans als collega's kwam het hard aan. Hoewel er al langer dan zeventien jaar geen Austin Powers-avontuur meer gemaakt is, willen sommige mensen dat nog wel. De regisseur van de titels, Jay Roach, heeft echter zijn twijfels.

De filmmaker (62 jaar) zegt dat er nog steeds aan gedacht wordt, maar het heengaan van Troyer gooit veel roet in het eten. Roach: "We hebben lang geprobeerd om met een idee te komen dat een vierde film verdient, maar het hangt altijd af van Mike [Myers]. Hij en ik hebben altijd gedacht dat er meer te doen was met Dr. Evil."

Eerbetoon
Een film met Dr. Evil kan op dit punt eigenlijk niet bestaan zonder zijn rechterhand Mini-Me, de rol die Troyer op zich nam. Roach gaat verder: "Om eerlijk te zijn, ik zou niet weten hoe we het zonder Verne zouden doen. We hebben altijd ideeën gehad om zijn hele leven te tonen en zijn karakter zo verder uit te diepen. Als Mike het kan uitvogelen, dan zouden we hem zeker een soort eerbetoon geven. Ik ben van de partij als hij dat is."

Dr. Kwaadaardig
Diverse interviewers hebben vaker aan Mike Myers gevraagd of er nog plannen zijn voor een vierde deel. Dit jaar onthulde hij nog tijdens de 91ste editie van de Academy Awards dat er inderdaad plannen zijn. Maar: "Ik kan het bestaan of het niet-bestaan van zo'n programma bevestigen noch ontkennen, mocht het bestaan of niet." Toen dat antwoord niet werd geaccepteerd, vulde Myers wel aan dat Dr. Evil centraal zou staan.

NieuwsFilm

meest populair