Waarom het Universal 'Monster Universe', met veel bombarie aangekondigd, zo jammerlijk mislukte

Een van de producenten over het falen van de franchise.

Het Dark Universe werd met veel bravoure aangekondigd. En het knalde minstens zo snel uiteen als het tot leven kwam. Dat is volgens een van de producenten van The Mummy, de eerste film in de beoogde franchise, een van de redenen waarom de boel faalde.

Chris Morgan vertelde tijdens een interview met io9 dat hij er geen spijt van heeft. "Ik denk dat het te snel bij elkaar moest komen," begon Morgan. Volgens hem had iedereen beter iets rustiger aan kunnen doen in plaats van de boel te pushen.

Rustiger aan doen
"Ik denk dat iedereen even een stapje terug moest doen en ernaar kijken. En wat meer focus leggen op het rustig aan willen doen," vertelde Morgan verder. Daar lag volgens hem dan ook een deel van de sleutel en waarom het niet lukte om de franchise gelanceerd te krijgen. Nu doet Universal het echter anders en wil men het rustig aan doen.

De geplande Invisible Man-film heeft nu een andere hoofdrolspeler en komt pas in 2020 uit. "Ik denk dat Universal de monsterfilms nu wel goed aanpakt. Er ligt dus heel veel focus op het schrijven van een goed script, een goed verhaal. En als je een universum wil bouwen, daar dan mee te werken."

Mensen maakten zich in eerste instantie dan ook iets te druk om het lanceren van een universum. "Nu maakt dat wat minder uit en wil men gewoon goede monsterfilms maken. Daar kijk ik heel erg naar uit."

NieuwsFilm

meest populair