Algemeen

De idiote contracteisen van Dwayne Johnson, Jason Statham en Vin Diesel

Niemand wil ooit een gevecht verliezen.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Hollywoodsterren en hun contracten... Soms gaan ze wat ver en dat blijkt ook weer uit de contracten van Dwayne Johnson en Jason Statham voor Hobbs and Shaw. De twee spelen hoofdrollen in de film en nemen het tegen heel wat tegenstanders op. Verliezen willen ze echter niet.

Producenten van de film vertelden aan de Wall Street Journal dat de hoofdrolspelers in hun contract hebben staan hoe vaak hun personages een klap moet incasseren. Vin Diesel, die niet in de film voorkomt, maar wel oudgediende van de franchise is, heeft zelfs een ingewikkeld systeem bedacht waarbij het aantal keren dat een acteur een schop, klap of kopstoot ontvangt geteld wordt. Op die manier kan bijgehouden worden of het geweld wel evenredig per personage verdeeld is.

Bijna niet te doen
Producent Michael Fottrell vertelt dat het daardoor soms wel heel ingewikkeld is om vechtscènes te bedenken. Die worden nu namelijk zo bedacht dat het lijkt alsof niemand de verliezer is. Om die reden eindigen veel van de scènes dan ook middenin het gevecht, dat afgekapt wordt door factoren van buitenaf.

De reden daarachter zal liggen in het feit dat de acteurs nou eenmaal een bepaald imago hebben om hoog te houden. Johnson, Statham en Diesel spinnen garen bij het feit dat ze nooit verslagen worden in hun films en daar houden de fans van. Als dat anders wordt, verandert datgene waarvoor ze juist in films gecast worden.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Idd triest, dat is een foute manier van film maken. Hoe kan de choreograaf ooit een mooi normaal gevecht bedenken op die manier.

Pronk47

Avatar

Dit lijkt mijn toch stug,eerlijk gezegd wie bedenk nu zo iets.

Millys

Avatar

"Art of making movies " or Keeping up my image...wat telt?

eltorro

Avatar

Hetzelfde is volgens mij ook gaande bij veel MCU Marvel films.

eltorro

Avatar

Hetzelfde is volgens mij ook gaande bij veel MCU Marvel films.

snowkrash

Avatar

Puur zakelijk gezien niet slecht uitgedacht. Hun product is per definitie een onverslaanbaar karakter dat permanent bozig kijkt en bijdehante oneliners gromt. Als je dat wilt volhouden en lang dit soort rollen wilt houden ga je dit vastleggen.

Klinkt onzinnig of zielig, maar fans haken sneller af dan je denkt, zeker gezien de leeftijd van genoemde acteurs. De nieuwe generatie is al druk aan hun stoelpoten aan het zagen.

Jeroen Pasman

Avatar

Weer zo'n aparte titel bij het artikel. Schrijf gewoon de feiten, en de lézer maakt zelf wel uit of het wel of niet idioot is. Denk niet voor je lezers, we zijn niet dom

Frietgezicht

Avatar

Ik vind die franchise wat overdreven enz maar het gevecht tussen Diesel en The Rock is underrated. Heerlijke knokpartij.

Rockie verliest die trouwens net als Statham ook verliest van Diesel dus dat er staat dat ze nooit verliezen in dit artikel is bullshit

Symn

Avatar

Echt te triest voor woorden.

Sunspot

Avatar

@Frietgezicht

Zeker weten, een van de betere gevechten op film

JesseG79

Avatar

En het begin van het einde van de franchise...allemaal negativisme om de franchise heen is de lol er wel af zeg maar....

NieuwsFilm

meest populair