De idiote contracteisen van Dwayne Johnson, Jason Statham en Vin Diesel

De idiote contracteisen van Dwayne Johnson, Jason Statham en Vin Diesel

Niemand wil ooit een gevecht verliezen.

Hollywoodsterren en hun contracten... Soms gaan ze wat ver en dat blijkt ook weer uit de contracten van Dwayne Johnson en Jason Statham voor Hobbs and Shaw. De twee spelen hoofdrollen in de film en nemen het tegen heel wat tegenstanders op. Verliezen willen ze echter niet.

Producenten van de film vertelden aan de Wall Street Journal dat de hoofdrolspelers in hun contract hebben staan hoe vaak hun personages een klap moet incasseren. Vin Diesel, die niet in de film voorkomt, maar wel oudgediende van de franchise is, heeft zelfs een ingewikkeld systeem bedacht waarbij het aantal keren dat een acteur een schop, klap of kopstoot ontvangt geteld wordt. Op die manier kan bijgehouden worden of het geweld wel evenredig per personage verdeeld is.

Bijna niet te doen
Producent Michael Fottrell vertelt dat het daardoor soms wel heel ingewikkeld is om vechtscènes te bedenken. Die worden nu namelijk zo bedacht dat het lijkt alsof niemand de verliezer is. Om die reden eindigen veel van de scènes dan ook middenin het gevecht, dat afgekapt wordt door factoren van buitenaf.

De reden daarachter zal liggen in het feit dat de acteurs nou eenmaal een bepaald imago hebben om hoog te houden. Johnson, Statham en Diesel spinnen garen bij het feit dat ze nooit verslagen worden in hun films en daar houden de fans van. Als dat anders wordt, verandert datgene waarvoor ze juist in films gecast worden.

NieuwsFilm

meest populair