Algemeen

'Shazam!' bevat gave verwijzing naar fanfavoriet personage

Kijk maar eens heel goed naar de buttons die de cape vasthouden.

door Jim Pedd om 17:12 in Algemeen
Concept artist Jerad S. Marantz bevestigt dat er nog een geinige hint zit in DC-film Shazam!. Het kostuum van de titelheld bevat een hommage aan een klassiek personage uit de oorspronkelijke comics: Mr. Tawky Tawny. De antromorfe tijger is sinds zijn introductie in 1947 een fanfavoriet.

Tawny zat echter niet in de film, daar het geheel een oorsprongsverhaal vertelt en hij daardoor ook niet goed past in de continuïteit van de film. Toch heeft het personage iets achtergelaten op het kostuum. Een van de buttons die de cape van Billy Batsons kostuum op zijn plek houdt, is namelijk van een tijger!

Gaaf detail
Het is maar een klein detail, maar dat werd al door een paar fans met scherpe ogen gespot. Nu bevestigt Marantz dus dat die fans gelijk hadden en dat er inderdaad naar de tijger verwezen is. In zijn tekst stelt hij dat er meer easter eggs in de film zitten die verwijzen naar tijgers, maar dat het integreren van het dier in het kostuum al helemaal een topidee was. Hieronder zie je de Instagram-post.


14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Ik wilde hem nog 2e keer in de bios zien, maar daar kwam ik niet aan toe, gelukkig komt nu de blu-ray uit, ik heb erg veel zin om de film weer te kijken!

Zembo

Avatar

Same here. Deze komt zeker in mijm BR collectie.

Rutherford

Avatar

Ik moet hem nog zien. Voorlopig ben ik maar matig geïnteresseerd, toch de moeite om eens te checken?

Maac

Avatar

Ik heb me best vermaakt eigenlijk. Als ik heel eerlijk ben meer dan bij de meeste films van het DCEU.

Rafael11

Avatar

^Idd, ik ook. Het is een geinige film.

Master Of Films

Avatar

Eens met Decepticon, Zembo, Maac & Rafael11. Een veel betere vermakelijke DC film dan bijvoorbeeld dan die zware overschatte BvS (ondanks Battfleck). Of die andere overschatte Captain Marvel film.

Wel geinig dat Djimon Hounsou in beide Captain Marvel films heeft gespeeld. En net zoals Wan heeft Sandberg ook goeie horrers gemaakt.

Rafael11

Avatar

^Is Marvel's Captain Marvel dan overschat? Ik las overal mixed feelings en niet al te positieve reviews. Kan me natuurlijk vergissen.

Goku32

Avatar

Ik heb de film nog niet gezien, maar nu ik iedereen zo hoor ga ik hem wel checken. Had ik echt niet gedacht dat deze film zo leuk ging worden

Rafael11

Avatar

@MoF, oja, idd. De FT-recensie. Laten we dan maar zeggen dat ie op FT overschat isSmiley face Was ff vergeten dat ze hem hier zo positief beoordeelden. Maar respecteer dat wel, heb twee zussen die de film erg leuk vonden. Dan heb ik er wel vrede mee haha.

Nog over Shazam gesproken, nu ik gister Hobbs en Shaw heb gezien, heb ik wel zin in het toekomstige tweede deel met Dwayne Johnson als Black Adam tegen ShazamSmiley face

centr1no

Avatar

Wat is dat hier met al die positieve reacties over Shazam?
Een kinderfilm van het niveau Power Rangers, totaal geen spanning en amateuristisch acteerwerk.

Sparrow_LW

Avatar

Eens met Centr1no, ik snap die positieve reacties van mensen boven de 14 niet zo.... heb hem vorige week gezien omdat mijn zoons (14 en 11) hem nog wilden zien, maar ik vond er echt geen bal aan, het was een prima film voor op Nickelodeon vind ik.... maar goed, smaken verschillen, zullen we maar zeggen.

Master Of Films

Avatar

Sparrow_LW "ik snap die positieve reacties van mensen boven de 14 niet zo...."
Dan zegt dat heel wat over jezelf dan pro Shazam mensen boven de 14 . Smiley face

Maac

Avatar

centr1no "Een kinderfilm van het niveau Power Rangers, totaal geen spanning en amateuristisch acteerwerk."
Dus eigenlijk de gemiddelde superheldenfilm, maar dan zonder de pretentie dat het een volwassen film is van hoog niveau met spanning en dreiging.
Het antwoord op je vraag vind je daar ergens denk ik.

NieuwsFilm