Tarantino's tiende en laatste film moet als een epiloog voelen

Tarantino's tiende en laatste film moet als een epiloog voelen

Het einde van een bijzondere carrière.

Regisseur Quentin Tarantino heeft altijd volgehouden dat hij maximaal tien films wil maken. Dan is hij er klaar mee en stopt hij ermee. Alhoewel fans denken dat Tarantino heus niet wil stopen, staat de regisseur erop dat zijn tiende film het einde zal zijn.

Tijd zal het natuurlijk leren uiteindelijk, maar tijdens een persconferentie in Moskou, heeft de regisseur in elk geval verteld dat zijn tiende film moet voelen als een epiloog. "Als je het idee omarmt dat alle films één verhaal vertellen, en elke film als een treinwagon verbonden is aan de rest, dan is dit de showstopper. De climax," aldus Tarantino. "Ik stel me voor dat deze tiende dan meer als een epiloog zal voelen."

Maar wat wordt het einde?
De vraag blijft echter of de volgende film ook echt de laatste van Tarantino wordt. Zo speelt hij al een tijdje met het idee om een Star Trek-film te maken, iets wat Tarantino niet mee rekent bij de tien films, omdat het geen origineel project is maar onderdeel uitmaakt van een franchise. Een andere optie is om een derde Kill Bill te maken, die dan deel uitmaakt van een drieluik dat wellicht ook als één telt.

Maar wat het wordt zal tijd leren. Tarantino staat erom bekend dat hij tig projecten bedenkt en er bijna geen maakt. Uiteindelijk moeten we dus vooral afwachten.

NieuwsFilm

meest populair