Moordfilm 'The Hunt' geschrapt na Amerikaanse schietpartijen

Moordfilm 'The Hunt' geschrapt na Amerikaanse schietpartijen

De film komt waarschijnlijk gewoon in Nederland uit.

Eerder zette filmstudio Universal Pictures en productiemaatschappij Blumhouse Productions al de promotiecampagne voor de film The Hunt on hold. Aanleiding waren de recente gewelddadige schietpartijen in El Paso, Dayton en Gilroy waarbij vele mensen om het leven kwamen. Nu heeft Universal besloten om de film helemaal niet in de bioscoop uit te brengen. Dit wordt duidelijk via Variety.

In Nederland verschijnt The Hunt waarschijnlijk gewoon op 26 september in de Nederlandse bioscoopzalen, maar in de States verschijnt de horrorthriller voorlopig niet. De beslissing is gemaakt door distributeur Universal in samenspraak met regisseur Craig Zobel (Compliance, Z for Zachariah) en scenaristen Damon Lindelof en Nick Cuse.

Trump
"Hoewel we de makers steunen en van plan zijn om met moedige artiesten zoals hen te blijven samenwerken, is het geen goed moment om de film uit te brengen," aldus een woordvoerder. Eerder gaf president Donald Trump via Twitter aan dat films als The Hunt verantwoordelijk zijn voor het geweld met vuurwapens in de States.


In de thriller The Hunt ontwaakt een groep vreemdelingen op een open plek en de personen weten niet waar ze zijn of hoe ze daar zijn gekomen. Ze blijken te zijn geselecteerd voor het elitespel 'The Hunt'. Een groep rijke stinkerds gaat op de groep jagen in het gebied rond het afgelegen Manor House.

NieuwsFilm

meest populair