Algemeen

Moordfilm 'The Hunt' geschrapt na Amerikaanse schietpartijen

De film komt waarschijnlijk gewoon in Nederland uit.

door Bram de Groot om 11:58 in Algemeen
Eerder zette filmstudio Universal Pictures en productiemaatschappij Blumhouse Productions al de promotiecampagne voor de film The Hunt on hold. Aanleiding waren de recente gewelddadige schietpartijen in El Paso, Dayton en Gilroy waarbij vele mensen om het leven kwamen. Nu heeft Universal besloten om de film helemaal niet in de bioscoop uit te brengen. Dit wordt duidelijk via Variety.

In Nederland verschijnt The Hunt waarschijnlijk gewoon op 26 september in de Nederlandse bioscoopzalen, maar in de States verschijnt de horrorthriller voorlopig niet. De beslissing is gemaakt door distributeur Universal in samenspraak met regisseur Craig Zobel (Compliance, Z for Zachariah) en scenaristen Damon Lindelof en Nick Cuse.

Trump
"Hoewel we de makers steunen en van plan zijn om met moedige artiesten zoals hen te blijven samenwerken, is het geen goed moment om de film uit te brengen," aldus een woordvoerder. Eerder gaf president Donald Trump via Twitter aan dat films als The Hunt verantwoordelijk zijn voor het geweld met vuurwapens in de States.


In de thriller The Hunt ontwaakt een groep vreemdelingen op een open plek en de personen weten niet waar ze zijn of hoe ze daar zijn gekomen. Ze blijken te zijn geselecteerd voor het elitespel 'The Hunt'. Een groep rijke stinkerds gaat op de groep jagen in het gebied rond het afgelegen Manor House.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Tja. Laten we dan alleen maar kinderfilms uitbrengen. En dan nog. Maar wel begrijpelijk, alleen geen goed signaal vind ik.

Frietgezicht

Avatar

Voor die anderhalve man en een paardenkop kun je deze wel eruit laten ja. Hadden ze dat ook gedaan als Nolan de regisseur was en Dicaprio en Pitt erin meededen?

Devenace

Avatar

Gelukkig zijn er verder geen aktie films te verkrijgen dan deze the Hunt.

Gigan72

Avatar

En ondertussen zijn er alweer 10.000 wapens verkoch in de supermarkt

En dan films en games de schuld geven.
Het laat weer zien hoe dom ze daar zijn.

Als iemand zo iets doet zit er al een draadje los bij hem of haar daar heeft een film of game niets mee te maken.

Hyenas

Avatar

Trump heeft ook uitgehaald naar videogames. Nu hebben ze shooters uit de schappen gehaald bij Walmart maar stoppen met automatic weapons verkopen? Ben je gek!

Decepticon

Avatar

Wat is die Trump een achterlijke mongool zeg, niet normaal en de rest van Amerika die dezelfde gedachtegang hebben.

Maar begrijpelijk signaal idd dat ze de film niet uitbrengen, ik denk dat Brad Pitt in deze film speelde, dat ze hetzelfde gedaan hadden.

@Hyenas,
Hebben ze bij de walmart echt daadwerkelijk de shooter games uit de schappen gehaald?

Joeki

Avatar

Had er nog niet van gehoord, lijkt wel een geinige film @Decepticon als ik het goed begreep alleen de reclame voor shooters (display en signs) dus niet de spellen zelf.

Blopa

Avatar

Tump klaagde over de film omdat er gejaagd word op deplorables zoals de Trump aanhangers genoemd worden(zichzelf gegeven geuzennaam).

Thiver

Avatar

Blopa "...omdat er gejaagd word op deplorables"

Door wie?

Blopa "(zichzelf gegeven geuzennaam)."

Een geuzennaam is per definitie niet zelf gegeven.

ridjieddo

Avatar

Elke keer als ik maar iets lees over vuurwapens en Amerika dan moet ik aan Eddie Izzard denken.
“The NRA says: ‘Guns don’t kill people. People kill people.’ But I think the gun helps.”

Blopa

Avatar

@Thiver
Zucht...

Psycho-M

Avatar

Ja echt heel goed van Walmart, geen gewelddadige games meer duidelijk in de vitrines of op de demo consoles in de winkel laten draaien: https://nos.nl/artikel/2296964-walmart-stopt-met-reclame-voor-gewelddadige-games-maar-blijft-wapens-verkopen.html

Maar bij de guns & ammo afdeling gaat de verkoop met alle wapens zichtbaar in vitrines of aan de wand gewoon vrolijk verder.

Thiver

Avatar

Blopa "@Thiver
Zucht..."

Ben ik net zo vermoeiend voor jou als jij voor mij? :P

ridjieddo "Elke keer als ik maar iets lees over vuurwapens en Amerika dan moet ik aan Eddie Izzard denken.
“The NRA says: ‘Guns don’t kill people. People kill people.’ But I think the gun helps.”"

En dan ontbreekt nog het mooiste stukje: "If you just stood there and yelled BANG, I don't think you'd kill too many people."

NieuwsFilm

meest populair