Tarantino oneens met forse kritiek op 'Once Upon a Time in Hollywood'

Tarantino oneens met forse kritiek op 'Once Upon a Time in Hollywood'

Is zijn weergave van Bruce Lee nou wel of niet accuraat?

Regisseur Quentin Tarantino is het bepaald niet eens met de kritiek die geleverd wordt op zijn weergave van Bruce Lee in Once Upon a Time in Hollywood. Shannon Lee, de dochter van Bruce, en Dan Inosanto (een protegé van Lee), vonden namelijk dat de scène waarin Bruce Lee voorkomt hem weergaf op een manier zoals hij niet was.

In Once Upon a Time in Hollywood is Bruce Lee ergens wel een arrogante figuur. Maar volgens de mensen die hem persoonlijk kende, was hij enkel arrogant als het op zijn kennis en kunde in de martial arts aan kwam. Op andere vlakken was hij juist een nederig mens die professioneel bleef. Maar volgens Tarantino zit zijn versie van Bruce Lee dicht bij de waarheid.

Een beetje arrogant
Tarantino vertelde tijdens een persjunket dat Bruce Lee ergens wel een arrogante man was. "De manier waarop hij praatte, dat is niet iets waarvan ik veel verzonnen heb. Ik heb hem dat soort dingen horen zeggen. [...] Daarnaast weet ik zeker dat zijn vrouw, Linda Lee, dat ook opschreef in haar eerste biografie. Dat heeft ze absoluut gezegd," aldus Tarantino.

Wie uiteindelijk gelijk heeft is moeilijk te zeggen, maar de standpunten liggen duidelijk ver uit elkaar.

NieuwsFilm

meest populair