Algemeen

Marvel Studios zoekt 'heerser van een aloud koninkrijk'

Er wordt gezocht onder de codenaam 'David'.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Al jaren wordt er gesproken over het debuut van het personage Namor, the Sub-Mariner in het Marvel Cinematic Universe. Naar het bestaan van deze Aquaman-achtige held van Marvel werd al subtiel gehint in verschillende films. Nu lijkt Marvel Studios ook echt op zoek naar de held.

Volgens het doorgaans betrouwbare Geeks Worldwide zoekt Marvel Studios op dit moment naar een personage met de codenaam 'David'. Dit zou de "heerser van een aloud en afgelegen koninkrijk" moeten zijn. De acteur zou naar verluidt bij voorkeur van Aziatisch afkomst moeten zijn, iets dat vele fans graag zouden willen zien.

Geen introductiefilm?
Volgens GWW zou Marvel Studios het personage willen laten debuteren in een film die zich reeds in pre-productiefase bevindt. De kans is groot dat dit voor een film is die in 2021 verschijnt, mogelijk Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Het kan ook zijn dat Namor pas in Phase 5 debuteert. De eerste film in die reeks verschijnt in februari 2022.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

StarWars-SGPer

Avatar

Wat voor subtiele hints? Daar ben ik wel benieuwd naar.

SplashySleet20

Avatar

Waarschijnlijk dr bad-gay in Black Panter 2

Frietgezicht

Avatar

@ Star Wars, in Endgame staan de Avengers in hologrammen voor Black Widow en zegt Okoye dat er een aardbeving onder water is aan de kust bij Afrika. Daarna zegt ze dat de oplossing is om de situatie met rust te laten(alsof het zichzelf wel oplost)

Meer weet ik er niet.

Wvh2000

Avatar

@StarWars in Iron Man 2 was een kaart te zien met points of interest van SHIELD, waar o.a. een stip in Afrika (Wakanda) en een stip in de Atlantische Oceaan (Namor en Atlantis) op stonden

kokosnoot

Avatar

Namor als Aziaat? Dat zouden De fans willen?! Ehm welke fans? De Comic fans ? Het hele Atlantis ras (homo mermanus) van Prince Namor ziet er helemaal niet Aziatisch uit. Denk niet dat ze met fans hier de comic fans bedoelen. Ik vind het echt niet tof als dit zo zou zijn gewoon omdat ze de comics rapen waar toch de oorsprong en basis ligt van alle Marvel films. Dus, geef helemaal geen voorkeur al van te voren aan! Zoek gewoon iemand die het meest op Namor lijkt! En of het dan een Rus is of Chinees of Arabier, what ever maar dat zou de regel moeten zijn. Zoek wie het meest op hem lijkt en de rol goed presenteert. Heel ander uitgangspunt dan...voorkeur Aziatisch.

Zelfde met Kraven de jager. Dat is een Rus in de comics. Als ze daar een Afrikaan van maken dan rape je gewoon de originele comics. Dat is gewoon niet ok. Zeg niet dat ze het ook werkelijk gaan doen maar in geval het zo zou zijn is het erg respectloos naar de creators van Kraven (Stan Lee en Steve Ditko) en de comic fans.

ridjieddo

Avatar

je kan met Namor verschillende kanten op aangezien elke striptekenaar hem net anders uitbeeldt, de ene als blanke, de ander met spleetogen. Hetzelfde geldt voor de schrijver en de origin story die om deze zoveel keer een retcon krijgt. De source material is niet eenduidig over zijn etniciteit/uiterlijk.

ridjieddo

Avatar

Een ‘normale’ Atlantean is trouwens blauw van kleur. Alleen Namor wordt blank afgebeeld.

Decepticon

Avatar

Idd, daarom maakt het mij niet of er en Aziaat gecast wordt of een blanke, als hij maat een look van een bepaalde comic heeft een er bad ass uit ziet met een gaaf kostuum.
Jason Momoa heeft toch ook geen blond of geel haar en Aquaman is toch nooit van Samoaanse/Hawaiaanse geweest, daar hoor je ook niemand over klagen.

kokosnoot

Avatar

@ridjieddo je kan veel kanten met hem op, is waar. Maar ik heb echt veel comics van Namor gelezen en nooit trok ik de associatie met een Aziaat.

@Decepticon Daar heb je wel een heel goed punt!!
Moet ik ook zeggen dat ik geen aquaman comic fan ben. Ik denk als je een comic lang leest (veel avonturen door de tijd heen) dat je toch geconditioneerd wordt. Denk als ik 40 jaar aquaman comic fan zou zijn ik waarschijnlijk wel ff had moeten slikken van..oh dis toch wel anders dan zoals ik hem gewend ben. Verder goed punt van je Smiley face

Waar het mij meer om gaat is dit!
Waarom, niet gewoon zoeken naar iemand die op hem lijkt in plaats van nou het moet een dit of dat al zijn. Daar mee geef je duidelijk aan dat je respect minder bij de roots van de origine van een comic liggen. Ik snap wel dat mensen die geen comic fans zijn zullen zeggen...so what. Maar denk dat bv iemand als Stan Lee het toch wel leuker zou vinden als bv zijn personages beetje kloppen met de comics. Kan ik me wel wat bij voorstellen als bedenker van je personages. Spreek nu natuurlijk over het algemeen.

ridjieddo

Avatar

Hi kokosnoot, Decepticon maakt eigenlijk een beter argument dan ik, maar persoonlijk vind ik dat Namor altijd een Russisch-Aziatisch uiterlijk heeft. Zeker in zijn interacties met de Fantastic Four kan je zien dat hij niet totaal 'blank' is. Ben het wel met je eens dat ze niet actief moeten zoeken naar een bepaalde ras/etniciteit. Hoe dan ook, als het een gevalletje Jason Momoa wordt dan hebben we niks te vrezen ;)

kokosnoot

Avatar

@ridjieddo Dat is zo Smiley face

Markie Marcolioooo

Avatar

Ik zeg nog steeds dat Jason Momoa wat mij betreft best the Sub-Mariner mag spelen hij heeft immers al eerder laten zien dat hij snel kan zwemmen en onder water kan ademen al dan niet zijn adem lang kan inhouden. ????

Markie Marcolioooo

Avatar

Wanneer dit waar is zou er dan een reële mogelijkheid bestaan dat Namor in Shai-Chi kan worden geïntroduceerd? Misschien voor in de post-, mid- of post credit scènes!?

NieuwsFilm

meest populair