Algemeen

Nieuwe 'Star Wars'-trilogie: géén iconische personages

We gaan iets compleet nieuws ontdekken in de Star Wars-wereld

door Bram de Groot om 11:15 in Algemeen
Aankomende december zie je Star Wars: The Rise of Skywalker, het vervolg op Rian Johnsons Star Wars: The Last Jedi. Dit achtste deel werd erg wisselend ontvangen, maar toch werkt de regisseur aan een compleet nieuwe trilogie.

Johnson sprak met Observer en hij liet weten wat de uitdaging is om een trilogie te maken die niet teruggrijpt op de Skywalkers. In zijn nieuwe drieluik krijgen we namelijk een heel ander verhaal te zien, zonder iconische personages uit de bestaande film:


"Dat is volgens mij het leuke en uitdagende eraan om uit te zoeken en uit te vogelen wat het gaat worden," aldus Johnson tegenover Observer. "We kijken verder dan de iconische personages. Want hoe zou dat eruit zien? Ik weet hoe ik dit ga aanpakken en het is voor iedereen bij Lucasfilm leuk om op zoek te gaan naar de volgende stap. Het is gaaf om uit te zoeken wat de essentie van Star Wars is en hoe dat eruit gaat zien."

Vanaf 2022 nieuwe films
Het lijkt er verdacht veel op dat we in 2021 en 2022 geen Star Wars-films krijgen. Die jaren lijken vooral bestemd voor de series op Disney+. Het is nog nog onbekend of de drie Star Wars-films die gepland staan voor 2022, 2024 en 2026 de trilogiefilms van Jonhson zijn.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ExtraDip3000

Avatar

Johnson had nooit de vrijheid moeten hebben om Luke een onwaardig afscheid te mogen geven..... Dat is voor mij het enige minpuntje, de rest van de film zeker 8/10. Kom maar op met iets nieuws!

Janushhw

Avatar

Deel acht is alles wat sw niet is.
Hij was leuk en gaaf!
Zaten leuke punten in.

Maar Ben is geen dark lord stuff.
Wie was snoke? Ook al zijn er geruchten.
Waarom moest Luke persee dood?

Devenace

Avatar

Succes, ik gun je de kans, poging.
Looper is een film die ik in mijn collectie heb en zou willen hebben.
In hoeverre Rian echt creatieve vrijheid heeft gehad tijdens the Last Jedi weten we niet, ze zullen elkaar echt niet afbranden publiekelijk, dat hij deze kans krijgt zegt iets over wat er achter de schermen is en gebeurt bij Disney, ik zie Rian een beetje als Fincher met Alien 3.
Hopelijk laat hij deze kiddy First Order onzin ver achter zich en met name Abrams, die zijn eigen Cloverfield franchise met 1 walgelijke film om zeep hielp. “God Particle” hoe hype ik was twee jaar lang LOL
Kortom we zullen zien.

Maac

Avatar

Zolang het Johnson is en geen regisseur met de juiste competenties kunnen ze doen met Star Wars wat ze willen, maar dan blijft het rommel. Er is genoeg regisserend talent in Hollywood dat de potentie van Star Wars optimaal zou kunnen benutten en een moord zou doen voor die kans.
Waarom gaan voor een regisseur die in totaal nul goede films heeft gemaakt?

Darthmar

Avatar

Rian maakte geen SW film maar een Battlestar Galactica film

EntertainmentWatcher

Avatar

@Bram:

''Vanaf 2022 nieuwe films
Het lijkt er verdacht veel op dat we in 2021 en 2022 geen Star Wars-films krijgen. Die jaren lijken vooral bestemd voor de series op Disney+. Het is nog nog onbekend of de drie Star Wars-films die gepland staan voor 2022, 2024 en 2026 de trilogiefilms van Jonhson zijn.''

Komt er nu wel of niet een Star Wars in 2022? Het staat er een beetje raar beschreven door je. Overigens is het geen Jonhson, maar Johnson ;)

Eddie Singer

Avatar

Nog een kans geven? Iemand die een franchise zo gigantisch verknalt zou nog 3 films uit diezelfde serie mogen maken? Bij Disney geloven ze echt nog in sprookjes...

Laat Johnson ver weg blijven van alles wat op een Star Wars-project/film lijkt. Laat hem bij elke SW-fan die hij via Twitter beledigd heeft z'n nederige excuses aanbieden. Laat hem zich diep verontschuldigen voor de moord op de karakters van Luke en Leia.
Laat hem een brief schrijven naar George Lucas:
"Dear George...I fucked up your legacy...I am so sorry. To repent I will surrender myself to the Sandpeople...and be their slave for eternity...wkr, RJ(I have the low ground)."

Next...

Rickb

Avatar

De saga is af in december en dan is het over. The last jedi was een redelijke domper. Maar uiteindelijk blijven 4 5 en 6 gewoon het beste.

Maac

Avatar

@Singer
Kleine correctie: die legacy heeft Lucas met Episode l , ll en lll zelf verpest Smiley face

Artificialis

Avatar

En Rian Johnson gaat ons zeker met nieuwe iconische personages verschaffen? Want welke karakters heeft hij ook alweer voorheen verzonnen? > Rose Tico, Admiral Holdo en DJ waren zo'n beetje de slechtste bijpersonages die ooit aan de Star Wars wereld zijn toegevoegd.

Maac "Kleine correctie: die legacy heeft Lucas met Episode l , ll en lll zelf verpest"

Nee hoor, Episode III is op alle terreinen het hoogtepunt van de franchise. En I en II waren een vermakelijke opbouw daar naartoe. Enorm vernieuwend ten opzichte van IV t/m VI, dat is creativiteit waar Kathleen Kennedy nog veel van kan leren.

Maac

Avatar

^Een liefhebber van de prequels dus. Tja, ik kan er helaas niet naar kijken. Maar goed, ik heb IV, V en VI ook nooit als meesterwerken beschouwd, dus misschien behoor ik niet tot de doelgroep. In die films vond ik in ieder geval een soort magie en charme die voor mij sindsdien in elk vervolg ontbraken.
Toch blijf ik hopen op een goed vervolg, of desnoods een spin-off, maar zonder capabele regie blijft het valse hoop.

Hiss

Avatar

Van Rian Johnson zakt echt mijn broek af. "Het is gaaf om uit te zoeken wat de essentie van Star Wars is en hoe dat eruit gaat zien."
Nou, dat verklaart een hoop!

Jermain66

Avatar

Waarom leeft rian johnson, hij heeft star wars verpest. neem nou deel 7 het einde daarvan was best goed rey geeft de lightsaber aan luke, waar hij eigenlijk emotionele waarde aan heeft en nooit dacht dat hij m terug zou krijgen en dat zie je aan zijn gezicht, rian johnson kijkt naar het succes van de mcu en wilt star wars een soort van comedy maken k en in plaats van rey een skywalker, kenobi of palpetine maken. Zegt hij "euhh zij is niemand". En snoke iederen was zoo hyped voor snoke door deel 7 ga op YouTube in 2016 in elke star wars video zei iedereen o darth plaguis of mace windu of dart sidious en daarom dacht iedereen dat hij vrij machtig was en dan wor ld hij vermoord en niet eens in een gevecht. daarom is the last jedi de slechtste star wars film

NieuwsFilm

meest populair