Algemeen

David Benioff en D.B. Weiss maken in elk geval 1 'Star Wars'-film

De Game of Thrones-makers hebben net een megadeal met Netflix gesloten.

door Jim Pedd om 13:44 in Algemeen
David Benioff en D.B. Weiss werden in februari 2018 aangekondigd als schrijvers en producenten van een volledig nieuwe Star Wars-trilogie zouden worden. Meer informatie werd er niet vrijgegeven over de deal, maar nu blijkt dat ze mogelijk minder gaan doen met de franchise dan verwacht werd.

The Hollywood Reporter schreef een artikel over de deal die Netflix met Benioff en Weiss sloot. De waardevolle deal was maar liefst 250 miljoen dollar waard en binnen het artikel lezen we iets interessants over de implicaties daarvan voor de Star Wars-franchise:
Bronnen melden dat het duo een verhaal schrijft voor een Star Wars-trilogie en getekend heeft voor het script van ten minste een van de films (de oorspronkelijke deal besloeg alle drie). Het is onduidelijk of het duo, die ook een ander project voor Fox/Disney zullen maken, meer gaan doen dan alleen Star Wars-films schrijven.
De implicatie hiervan voor de Netflix-deal is dat het mogelijk nog even gaat duren voordat ze volledig aan de slag kunnen voor de streamingdienst. Was het dan handig om nu al zo'n groot bedrag neer te tellen? Dat is maar de vraag.

Het is overigens nog niet duidelijk waar de trilogie over moet gaan. Wel hoorden we dat de trilogie zich mogelijk in de Oude Republiek gaat afspelen als er nog geen Skywalkers zijn.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Ik hoop dat ze the old republics gaan verfilmen.

Devenace

Avatar

Ik hoop dat de film netzo goed wordt als het laatste GOT seizoen.

Guyon2002

Avatar

Het lijkt er op dat Kennedy een ''slechte schrijvers'' fetisch heeft. Alle schrijvers voor de komende jaren staan erom bekend een gigantische franchise om te hebben gebracht (à la Star Wars en Game of Thrones).
Heb hier maar twee woorden voor: fuck off

StarWars-SGPer

Avatar

Huh star Wars is toch helemaal niet van Netflix

Artificialis

Avatar

Liever dat deze heren een trilogie gaan doen en Rian Johnson slechts één film krijgt toegewezen. Maar mijn vertrouwen dat The Knights of the Old Republic op waardige manier verfilmd gaat worden is nihil.

Sparrow_LW

Avatar

Ik vind deze heren behoorlijk overschat. Ja de eerste paar seizoenen van GOT waren geweldig, maar toen hadden ze ook de beschikking over het volledige bronmateriaal van GRRM. Toen de serie de boeken voorbij ging, ging het langzaam bergafwaarts met GOT qua verhaalvertelling..... dus, geen probleem dat ze ipv 3 maar 1 SW film doen, wat mij betreft...

Rickb

Avatar

Oh deze 2 die het laatste seizoen van Got eigenlijk verknalde volgens vele fans. Bij star wars waren alleen delen 3 4 5 6 7 en Rogue one goed. Hopelijk brengt 9 nog iets goeds.

NieuwsFilm