David Benioff en D.B. Weiss maken in elk geval 1 'Star Wars'-film

De Game of Thrones-makers hebben net een megadeal met Netflix gesloten.

David Benioff en D.B. Weiss werden in februari 2018 aangekondigd als schrijvers en producenten van een volledig nieuwe Star Wars-trilogie zouden worden. Meer informatie werd er niet vrijgegeven over de deal, maar nu blijkt dat ze mogelijk minder gaan doen met de franchise dan verwacht werd.

The Hollywood Reporter schreef een artikel over de deal die Netflix met Benioff en Weiss sloot. De waardevolle deal was maar liefst 250 miljoen dollar waard en binnen het artikel lezen we iets interessants over de implicaties daarvan voor de Star Wars-franchise:
Bronnen melden dat het duo een verhaal schrijft voor een Star Wars-trilogie en getekend heeft voor het script van ten minste een van de films (de oorspronkelijke deal besloeg alle drie). Het is onduidelijk of het duo, die ook een ander project voor Fox/Disney zullen maken, meer gaan doen dan alleen Star Wars-films schrijven.
De implicatie hiervan voor de Netflix-deal is dat het mogelijk nog even gaat duren voordat ze volledig aan de slag kunnen voor de streamingdienst. Was het dan handig om nu al zo'n groot bedrag neer te tellen? Dat is maar de vraag.

Het is overigens nog niet duidelijk waar de trilogie over moet gaan. Wel hoorden we dat de trilogie zich mogelijk in de Oude Republiek gaat afspelen als er nog geen Skywalkers zijn.

NieuwsFilm

meest populair