Video

Adam Driver ('Star Wars: The Last Jedi') gaat voor de Oscar in eerste trailer 'The Report'

Scenarist Scott Z. Burns (The Bourne Ultimatum) maakt met de film zijn debuut als filmregisseur..

door Zilko Tarici om 10:35 in Video
Amazon Studios heeft vandaag de eerste trailer vrijgegeven van The Report, de later dit jaar te verschijnen politieke thriller van Scott Z. Burns. Burns schreef het script van de film en maakt hiermee ook zijn debuut als filmregisseur. The Report is gebaseerd op een waargebeurde zaak en laat zien hoe moeilijk het was om het rapport van de Senate Intelligence Committee over CIA-martelingen samen te stellen.

Adam Driver speelt de rol van Daniel J. Jones, een idealistische kerel die van zijn baas senator Dianne Feinstein (Annette Bening) de opdracht krijgt om een onderzoek naar de nasleep van 11 september 2001in te stellen. De dingen die hij dan ontdekt zijn ondenkbaar genoeg verborgen gehouden voor het Amerikaans publiek. Tijdens het Sundance Film Festival van begin dit jaar kon de film rekenen op uiterst lovende kritieken. Amazon gaat daarom voor de grote filmprijzen van begin volgend jaar, waaronder natuurlijk ook de Oscars.

Een echte najaarsfilm
De eerder genoemde trailer van The Report kun je natuurlijk hieronder bekijken. Naast Driver zijn er in de film ook rollen weggelegd voor Sarah Goldberg, Michael C. Hall, Douglas Hodge, Fajer Kaisi, Ted Levine, Jennifer Morrison, Tim Blake Nelson, Linda Powell, Matthew Rhys, T. Ryder Smith, Corey Stoll, Maura Tierney en Jon Hamm. The Report bereikt in november de Nederlandse bioscopen. Over een Nederlandse release is nog niks bekend.1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Parisan

Avatar

Interessant als je bedenkt dat Adam Driver in het echt het leger in is gegaan vanwege 9/11.

NieuwsFilm