Algemeen

Kevin Feige hielp mee aan box office monster 'Venom'

Sony mocht blij zijn met de samenwerking, maar zoveel geld afstaan aan Disney was natuurlijk ook een slecht plan.

door Jim Pedd om 07:58 in Algemeen
De laatste dagen druppelen er berichten naar buiten die laten zien hoe ver de samenwerking tussen Marvel en Sony ging. Niemand minder dan Marvel-baas Kevin Feige hielp in het geheim mee met Venom, de film die Sony in 2018 uitbracht.

Dat vertelt journalist Mike Fleming Jr. in een bericht over het klappen van de afspraak tussen de twee studio's. "Naarmate de banden verder aangehaald werden, spraken Feige en Sony-baas Tom Rothman over de mogelijkheid van bredere bemoeienis met het door Sony beheerde Spider-Man universum, waarin 900 personages verkeren," schrijft hij.

Onofficieel geholpen
"Ik hoor dat Feige onofficieel meehielp met blockbuster Venom, en dat de film helemaal niet leek op het gepolijste werk dat 856 miljoen dollar opbracht aan de wereldwijde box office, tot Rothman zelf een hele tijd in de editing kamer zat," luidt de conclusie van Fleming. Het is dus de vraag in hoeverre Feige meegeholpen heeft, maar hij heeft zich er in elk geval mee bemoeid.

Venom ging in première en werd niet heel goed ontvangen, maar deed het aan de wereldwijde box office wel erg goed. Vooral in China bleek de film erg populair.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Wat een troep!
Als Feige geholpen heeft is dat vast om stiekem de boel te vern**ken.
Helaas houdt de massa van deze 13 in een dozijn troep en rechtvaardigt de enorme opbrengst een vervolg.

Fr0nt

Avatar

moet nu dat eerste bericht over sony, opnieuw gepost worden in losse delen?

dineshMungra

Avatar

Dit zou best wel eens waar kunnen zjin. Venom was best wel een goeie superheldenfilm en dat deed Sony eerst niet goed (Zie Amazing Spiderman 1 en 2). Zou Feige het geheime ingredient zijn geweest? Waarschijnlijk kregen ze ruzie over de credits.

NieuwsFilm

meest populair