Kinepolis opent speciale filmzalen met 270-gradenbeeld in Nederland en België!

De ScreenX-zalen zorgen voor een extra gevoel van immersie.

Bioscopen zoeken steeds naar nieuwe technologieën om ons als bezoekers meer te bieden dan een gewone filmervaring. Bioscoopketen Kinepolis komt nu met iets nieuws: de ScreenX-filmzaal. In deze zalen bekijk je de film rondom je in 270 graden.

Kinepolis wil in Europa 6 van deze ScreenX-zalen bouwen. Nederland krijgt samen met Madrid de primeur. In Utrecht opent de Kinepolis bij de Jaarbeurs over enkele weken al zo'n panoramische zaal. Later dit jaar krijgt de Kinepolis in Antwerpen dezelfde behandeling, evenals nog twee zalen in Frankrijk. Kinepolis noemt het "Een verdere diversificatie van het aanbod", en de ScreenX-zalen passen in hun strategie naast de Laser Ultra- en 4DX-zalen. Het Koreaanse CJ 4Dplex zorgt voor de technologie.

Wat is die 270-gradentechnologie?
Zoals de naam doet vermoeden, krijg je bij 270-gradenbeeld niet alleen op het bioscoopscherm voor je een film te zien, maar ook op de zijwanden. Zo krijg je een panoramisch beeld van 270 graden, waarbij de bedoeling is om de kijker een gevoel van immersie te geven: de kijker zit als het ware 'in' de film. Films moeten net zoals bij IMAX aangepast worden voor een vertoning in 270 graden. Dat kan tijdens het filmen en in post-productie, maar ook door conversie achteraf.

In het buitenland bestaan dergelijke 270-gradenzalen al een tijdje en kon je onder andere gaan kijken naar Spider-Man: Far from Home, Pokemon Detective Pikachu en Alita: Battle Angel met ook rondom je beelden uit de film. Het zorgt ongetwijfeld voor een heel andere beleving van die films tijdens het kijken, maar de extra schermen kunnen ook voor andere doeleinden gebruikt worden, zoals het tonen van reclame. Hoeveel je zal moeten bijbetalen om een film in een ScreenX-zaal te bekijken, heeft Kinepolis nog niet bekend gemaakt.



NieuwsFilm

meest populair