Algemeen

'Star Wars'-trilogieën krijgen nieuwe namen

Niet langer de prequels en de sequels maar The Age of...

door Jim Pedd om 15:56 in Algemeen
Disney en Lucasfilm hebben tijdens de D23 Expo een tijdlijn onthuld van de Star Wars-saga die alle drie de trilogieën omvat. Die hebben nu nieuwe namen gekregen, nadat ze eerst simpelweg de originele, prequel en sequel-trilogie heetten. Nu wordt er gerefereerd naar de tijdperken waarin de films zich afspelen.

Lucasfilm liet tijdens de D23 Expo een tijdlijn zien van alle Star Wars-films die tot nu toe zijn verschenen en wat hun precieze plek in het canon van de franchise is. De films hebben nu de volgende namen gekregen:
De Age of Republic (de prequels)
De Age of Rebellion (de originele trilogie)
De Age of Resistance (de sequels)
Daarmee is er dus weer wat meer duidelijkheid over de wijze waarop Lucasfilm naar de franchise kijkt. Deze tijdlijn maakt trouwens ook duidelijk dat Lucasfilm naar alle films als een geheel kijkt en dus minder bezig is met trilogieën, maar vooral met het grotere narratief. En als je goed kijkt, zie je dat er nog heel wat gaten te vullen zijn.


21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ik moet zeggen dat die nieuwe serie met Boba Fett er goed uitziet

StarWars-SGPer

Avatar

Frietgezicht je bent zo moker dom the mandolorian gaat helemaal niet over boba fett

Frietgezicht

Avatar

Jawel, trailer is uitgekomen en ik zag Boba Fett erin. Kijk trailer maar Einstein.

Ook las ik over een serie van Obie One Kenobi,die komt er. Hij ging dood in gevecht met Darth Maul dus speelt zich ervoor af denk ik

Rick de Wit

Avatar

Nou vooruit.. geeneens zo heel slecht bedacht als ik eerlijk ben.

TGBeaver

Avatar

Frietgezicht. Boba Fett zit niet in The Mandalorian. Zelfs Jon Favreau heeft gezegd dat hij er niet in voor gaat komen

Frietgezicht

Avatar

^ Oh dan heb ik de verkeerde trailer gezien. Ik zag er eentje waarin je Boba continu ziet lopen.

Gigan72

Avatar

Het is niet Bobba Fett die je ziet maar iemand anders met het zelfde soort armor.
Al zijn er al wat  fan-theorieën die zeggen of denken dat het toch gewoon Bobba Fett is..

De trailer zag er wel cool uit.
Ik hoop dat ze het ook gewoon uitgeven op Blu-Ray na een tijdje.
Heb helemaal geen zin om lid te worden bij die klote muis.

Rafael11

Avatar

'Ook las ik over een serie van Obie One Kenobi,die komt er. Hij ging dood in gevecht met Darth Maul dus speelt zich ervoor af denk ik'

Je hebt hierover wel gelijk Friet:
https://hnentertainment.co/the-kenobi-series-will-take-place-during-the-events-of-solo-a-star-wars-story/

ExtraDip3000

Avatar

Nieuwe poster episode 9 staat online!! Trailer featerette maandag online!!!

YodaRulez

Avatar

Frietgezicht Obi wan Kenobi sterft niet in the phantom menace tegen darth maul, hij sterft tegen vader in a new hope, en de serie speelt zich 6 jaar na order 66 af(het einde van episode 3)

Guyon2002

Avatar

Oh my god, jullie hebben wel weer een nieuw dieptepunt gehaald met dit 'nieuws'. Deze namen zijn er al sinds juli 2018, jullie zijn dus ruim een jaar te laat....

Frietgezicht

Avatar

@ Yodarulez, ik was in de war met die andere die stierf.

@ Gigan, was natuurlijk beetje aan het stoken en sarcastisch. Dat StarWars-SGPer het iq van een veldmuis heeft wist ik al. Hij heeft ons trouwens al een keer allemaal beschuldigd van dom zijn : https://www.filmtotaal.nl/nieuws/67240
Knap voor iemand die zelf zwakzinnig is.

Ik doel er natuurlijk op dat het wel erg raar is om een nieuwe serie te beginnen met een nieuw karakter die 90% lijkt op een populair karakter. OF ze bevestigen halverwege dat het Boba is of ze zijn qua originaliteit ontzettend lui.

ExtraDip3000

Avatar

'OF ze bevestigen halverwege dat het Boba is of ze zijn qua originaliteit ontzettend lui'.

Dus als het een bestaand karakter is, is het niet lui? Euhm... Ja logisch.

Eddie Singer

Avatar

'The Age Of...'

Heel slim gedaan. Ziet er zeer goed uit. Commercieel en toch niet storend. Geeft ook ruimte...hahaha...openingen voor meer verhaallijnen.

'The Age Of The Resistance' is dan wel de zwakste schakel in het geheel...ook al is 'The Rise Of Skywalker' misschien mindblowing.

Cynisme aan: 'The Resistance'...dat zijn de SW-fans...die zich vooral verzetten tegen 'The Evil Executive Producer Kathleen Kennedy'...en haar gevaarlijke handpop Rian Johnson.

Parisan

Avatar

Logisch. Dan horen bijv. Rogue One en Rebels dus gewoon bij Age of Rebellion ipv dat ze ergens tussenin zitten.

247movies

Avatar

@frietgezicht the mandalorian is al veel langer een canon personage in het star wars universum. Een andere bounty hunter naast Boba fett. Dus het is geen nieuw karakter die 90% lijkt op een bestaand karakter.

Eddie Singer

Avatar

Er zijn mensen die toch ook SW-fan zijn, die zich NIET bezighouden met de verhaallijnen uit strips en/of games.
Ik ook niet. Anders krijg je: "...Ja, maar in issue #347 staat dat en dat en dat....en dat klopt niet met film Episode nummer zoveel!"
Ik zie door het bos van canons en legends het Endor-bos niet meer.

Ik zie wel gelijk dat De 'Mandalorian' niet Boba Fet is. Maar ik kan me de verwarring wel enigszins voor stellen. Bountyhunter, helm, gadgets....

Waar ik, tegenstrijdig met wat ik zelf net zei, echt op zit te wachten is 'Old Republic'. Die heeft weinig tot geen last van erfenissen van eerdere films.
Maar dat zijn mijn 50 credits.

Malloy de Beer

Avatar

Ik kijk al uit naar The Mandalorian en ook The Rise of Skywalker. Ik geniet gewoon van de SW universe al sinds mn negende.

@Frietgezicht, The Mandalorian speelt zich af tussen episode 6 en 7 en Boba Fett stierf in 6. Wat mij vooral interessant lijkt in deze serie is inderdaad dat we wellicht het leven van Boba fett (premiejagers) te zien krijgen. Echter denk ik dat Boba meer een kopie was van zijn vader, hoe tof ik hem ook vond.
Misschien is de mandalorian wel een familielid who knows zal wel leuk zijn als de familie Fett in elkgeval te sprake zou komen.

Darth Maul stierf trouwens niet in episode 1. In The Clone Wars was geloof ik te zien hoe die terug kwam en alsnog op wraak uit was jegens Obi Wan. Ik verwacht Maul eigenlijk wel terug in de serie over Kenobi en dat we daar de opbouw in zien van die criminelige organisatie Crimson Dawn wat een aanloop kan wezen naar de Han Solo film. Waar ik ook zeker een vervolg op zou willen zien. Met een serie bijvoorbeeld die heet Crimson Dawn.

NieuwsFilm