Algemeen

Wordt Rey duister in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'?

Het lijkt er zomaar wel op!

door Jim Pedd om 19:11 in Algemeen
Lucasfilm toonde tijdens de D23 Expo beelden van Star Wars: The Rise of Skywalker. Daar zat iets heel interessants tussen: Rey droeg op een gegeven moment een rood lichtzwaard. En ook niet zomaar een rood lichtzwaard; ze gebruikte er een met twee lemmeten, zoals dat van Darth Maul.

De site IGN sprak nadien met actrice Daisy Ridley over de beelden en vroeg of Rey ineens duister wordt. Dat zou zomaar kunnen. Ridley vertelde namelijk dat de film de franchise rond zal maken. "Ik denk dat mensen nu zullen zien dat we een grote ouderwetse reis afgelegd hebben en wat nieuwe dingen verkend hebben. Maar je zal moeten wachten tot de film."

Oude films meewegen
De laatste Skywalker-film weegt ook vorige producties mee. De bedoeling is om de Skywalker-saga af te ronden, wat betekent dat de boel heel veel in het verleden kijkt. Ook de prequels komen terug en daarmee ook een belangrijk element dat de franchise - naast de Skywalker-familie - aan elkaar verbindt: superschurk Palpatine.

Vanaf 20 december in de bioscoop!

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mas7

Avatar

Ik denk dat het een dwaalspoor is...

Mav Damian

Avatar

Dat zou ik vreemd vinden. Er werd nooit in de vorige delen gehint dat ze intresse of verleidt werd door de donkere kant.

Frietgezicht

Avatar

^ Idd. Mensen accepteerde het al niet bij Khaleesi terwijl daar nog wat hints, redenen en tijd aan besteed werd vooraf.

deregtx

Avatar

Kan iemand het iets boeien? Vind heel die Rey geen klap aan..

Xenolicker

Avatar

Had ze ook niet zwarte kleding aan? Misschien een droombeeld/projectie wat Palpatine haar laat zien om haar te tonen hoe sterk en machtig ze zou zijn wanneer ze voor de Dark Side zou kiezen? Maar dan zegt Rey natuurlijk toch uiteindelijk nee.

Havoc

Avatar

@Mav Damian

Jawel, The Last Jedi liet zien dat Rey makkelijk verleid werd. De grot die haar zo naar zich toe trok?

Mav Damian

Avatar

@Havok

Maar die grot had toch niks te maken met de duistere kant? Alleen de vraag naar haar ouders als ik het me goed herinnerde. Als dat zo is dan is er weinig karakter opbouw van haar om naar de duistere kant te verleiden. Vind ik persoonlijk toch.

Goku32

Avatar

Ik kijk meer uit naar de manalorian serie, op Disney plus, dan de aankomende star wars film. Want die serie zag er Geweldig uit

Sunspot

Avatar

Zal best, Rey is niet echt interessant, ziet er leuk uit, maar had meer verwacht, maar is met zowat alle karakters, gewoon geen fuck aan.

Kylo REn is de enige. Maar goed, 'hulp' komt eraan haha, Palpatine, Leia krijgt grotere rol.

En hoop dat ze Luke nu eens wat meer luke laten zijn, als hij er al in zit, maar ja, verpest he, is nu een ghost, maar goed, misschien dat hij toch meer fysiek kan worden.

Eigenlijk triest, echt geen 1 karakter is werkelijk goed gedaan, de oude garde deels verpest, Kylo enige eigenlijk haha, triest

Sunspot

Avatar

@Havoc

Nee, dat was om haar ouders, ze dacht antwoorden te vinden, iets wat haar hele leven beheerst, daarom doet ze het ook

Parisan

Avatar

Dark Rey werd in TFA gehint tijdens het gevecht met Kylo. Rey gebruikte haar woede om sterker te worden in de Force. Daarom probeerde Kylo haar te rekruteren. In TLJ is Luke geschokt dat Rey helemaal geen tegenwicht bood tegen de verleiding van de Dark Side cave. Tenslotte heeft Rey ook nog eens de origin story van een slechterik, door haar familie achtergelaten op een planeet met niets. Desondanks heeft het natuurlijk nog heel wat voeten in de aarde om Rey te turnen, maar het komt ook weer niet uit de heldere hemel vallen. Sommige mensen denken dat Kylo juist weer goed wordt als dat gebeurt.

kokosnoot

Avatar

Zou me niet verbazen als Rey beide kanten van de force leert gebruiken, gebalanceerd. En eigenlijk dus een unieke balans vindt met de force. Niet gevangen in de oude jedi ethiek en ook niet in die van de Sith. En op die manier de Saga toch nog goed afsluit als The Skywalker the balance creert in the force. Wat ook meteen Kylo ren zijn fascinatie voor haar verklaart.

Zo niet, wordt alles op een bepaalde manier herhaling.

Zou kunnen dat Kylo haar kant kiest tegen Palpatine op het eind (flink gevecht) natuurlijk beide dood gaan. Rey blijft leven.

Frietgezicht

Avatar

@ Parisan, woede kan elk mens hebben toch? Goed of slecht. Ik vind iemand die een keer(met goede redenen) kwaad wordt niet gelijk een dark side in zich hebben.

Mav Damian

Avatar

@Parisan
Heeft elke Jedi niet eens woede? Ook beginners? Ik weet niet veel over Star Wars, ook nooit een fan geweest, maar ik denk wel dat elke Jedi eens een woede moment heeft. Anakin is een ander verhaal.
Rey was een beginner in de The Force Awekans. De redenen waarom ze woede had was waarschijnlijk omdat Kylo, Finn zwaar heeft toegetakeld heeft.

Ook heeft zij altijd haar vrienden geholpen in The Force Awekans en The Last Jedi. Ook was ze niet aan Kylo Ren zijn kant gaan staan bij de laatste film.

Ik zie gewoon geen enkele reden waarom zij bij de donkere kant moet staan.

Als het zo is dat ze bij de donkere kant staat is dit gewoon puur orgasme voor de fans die zo iets willen zien. Ook heeft ze blijkbaar hetzelfde lichtzwaard als Darth Maul is weeral puur orgasme voor de fans net zoals dat Palpetine terugkeert. Alles voor de fans geven na de teleurstelling voor hun bij The Last Jedi.

NieuwsFilm