Alle nieuwe feiten over 'Star Wars: The Rise of Skywalker' op een rij!

Alle nieuwe feiten over 'Star Wars: The Rise of Skywalker' op een rij!

Wat hebben we afgelopen weekend allemaal geleerd over de laatste Skywalker-film?

Tijdens de D23 Expo werd er ook nieuwe informatie gepresenteerd over Star Wars: The Rise of Skywalker. Lucasfilm heeft tot nu toe weinig bekendgemaakt over de film, maar soms vindt er zo'n evenement plaats en horen we ineens heel veel nieuws. Vandaag vatten we alle nieuwe feiten voor je samen.

Star Wars: The Rise of Skywalker maakt een einde aan de Skywalker-saga. Dat betekent dat we heel veel elementen van oude films terug zullen zien, maar ook nieuwe dingen te zien zullen krijgen. Regisseur J.J. Abrams heeft hoe dan ook een zware kluif aan dit project en brengt ons op 20 december de film.

Cruciale rol voor Palpatine

Bekijk de afbeelding
We wisten al dat Sheev Palpatine terug zou keren naar de franchise. Lucasfilm heeft tot nu toe vrijwel niets bekend gemaakt over de terugkeer, maar gaf bovenstaande blik op hem vrij op een speciaal voor de D23 gemaakte poster. "Hij is de grote schurk in de Star Wars-franchise. Nu we dat verhaal gedaan hebben, realiseer ik me ook dat het wel moest," aldus Daisy Ridley over de terugkeer van Palpatina. "Hij moest wel terugkeren. Hij staat echt centraal in het verhaal van deze film. Het is niet alsof hij gewoon ineens terugkeert; alles heeft een reden."


Poe en Zorri Bliss

Bekijk de afbeelding
Zorri Bliss is een nieuw personage in de film dat gespeeld wordt door Keri Russell. We wisten nog niet heel veel over haar, al hadden we wel al bovenstaande blik op het personage gekregen. Maar nu horen we dat Zorri een crimineel verleden heeft én verbonden is aan Poe Dameron. Zorri en de piloot waren in het verre verleden al vrienden en die connectie is vermoedelijk de reden waarom ze samen gaan werken. De Resistance kan alle hulp gebruiken in de strijd tegen de First Order, dus dat is mooi.


Duistere Rey?


Bekijk de afbeelding
Een opvallend feitje is dat Rey ineens een rood lichtzwaard zal gebruiken in de film. Op de poster die we te zien kregen dit weekend, gebruikt ze een blauw lichtzwaard, maar nu weten we dat ze in elk geval op een gegeven moment ook een roodgekleurd sabel in haar hand neemt. En niet zomaar een, maar een met twee lemmeten zoals Darth Maul dat ook ooit gebruikte. Dat past trouwens wel bij het personage dat zo graag en begaafd is met vechten met een staf. Volgens Daisy Ridley hoort het allemaal bij het plan om het verhaal van de franchise rond te maken. "Ik denk dat je aan het einde zal zien dat we een grote reis gemaakt hebben. Maar je zal tot de uiteindelijke film moeten wachten."


Heel veel Star Destroyers

Bekijk de afbeelding
Epische actie kunnen we ook verwachten. In de sizzle reel zagen we naar verluidt tientallen Star Destroyers van de First Order vliegen. Die maken mogelijk deel uit van het geheime plan van Palpatine, die in de Unknown Regions tientallen van die schepen en een groot leger verborgen had voor als het ooit mis zou gaan. De Resistance gaat het echt heel zwaar krijgen in deze film.


Rode ogen C-3PO

Bekijk de afbeelding
C-3PO had geen bijster grote rol in de laatste twee films. Maar met The Rise of Skywalker komt daar verandering in en krijgt hij een grotere rol. Hij komt in de problemen, want in de sizzle reel is te zien dat hij rode ogen heeft en meegaat op een gevaarlijke missie met onze helden.


Een nieuwe vijand

Bekijk de afbeelding
Palpatine is terug, maar hij is niet de enige schurk in de film. Volgens John Boyega krijgt iedereen het nog echt zwaar. "Waar we vooral mee om zullen moeten gaan, is een nieuwe vijand. En waarom kleedt Rey zich zo? Ik bedoel, wie heeft beslissingen gemaakt over haar kledingkast? Er zijn zoveel vragen die nog antwoorden moeten krijgen. En Finn heeft daar heel veel mee te maken, wat ik dan weer geweldig vind."


Bitterzoet einde

Bekijk de afbeelding
Acteur Billy Dee Williams sprak ook over de film tijdens de D23 Expo en liet weten dat hij het een geweldige ervaring vond om terug te keren als Lando Calrissian. Hij gaat ook weer in zijn eigen schip vliegen, in de Milennium Falcon. Een moment dat tegenwoordig een extra lading heeft, gezien de verhouding tussen Lando en het schip. Maar goed, volgens Williams is deze laatste Skywalker-film bitterzoet. "Ik denk dat het bitterzoet is. Maar het is een geweldige ervaring," concludeerde de acteur.


Grote rol voor Leia

Bekijk de afbeelding
Alhoewel Carrie Fisher overleed voordat de opnames van start gingen, keert haar personage Leia toch terug in de film. En zoals altijd gepland, krijgt ze een grote rol in het verhaal. Leia staat volgens Abrams aan het hart van het verhaal. "Leia staat echt aan het hart van dit verhaal. We realiseerden ons dat we dit verhaal niet konden vertellen zonder Leia. We hadden beelden van Episode VIII die we op en nieuwe manier konden gebruiken. Dus we hebben haar op een nieuwe manier weten te gebruiken voor de film."

NieuwsFilm

meest populair