Featured

Alle nieuwe feiten over 'Star Wars: The Rise of Skywalker' op een rij!

Wat hebben we afgelopen weekend allemaal geleerd over de laatste Skywalker-film?

door Jim Pedd om 15:32 in Featured
Tijdens de D23 Expo werd er ook nieuwe informatie gepresenteerd over Star Wars: The Rise of Skywalker. Lucasfilm heeft tot nu toe weinig bekendgemaakt over de film, maar soms vindt er zo'n evenement plaats en horen we ineens heel veel nieuws. Vandaag vatten we alle nieuwe feiten voor je samen.

Star Wars: The Rise of Skywalker maakt een einde aan de Skywalker-saga. Dat betekent dat we heel veel elementen van oude films terug zullen zien, maar ook nieuwe dingen te zien zullen krijgen. Regisseur J.J. Abrams heeft hoe dan ook een zware kluif aan dit project en brengt ons op 20 december de film.

Cruciale rol voor Palpatine


We wisten al dat Sheev Palpatine terug zou keren naar de franchise. Lucasfilm heeft tot nu toe vrijwel niets bekend gemaakt over de terugkeer, maar gaf bovenstaande blik op hem vrij op een speciaal voor de D23 gemaakte poster. "Hij is de grote schurk in de Star Wars-franchise. Nu we dat verhaal gedaan hebben, realiseer ik me ook dat het wel moest," aldus Daisy Ridley over de terugkeer van Palpatina. "Hij moest wel terugkeren. Hij staat echt centraal in het verhaal van deze film. Het is niet alsof hij gewoon ineens terugkeert; alles heeft een reden."


Poe en Zorri Bliss


Zorri Bliss is een nieuw personage in de film dat gespeeld wordt door Keri Russell. We wisten nog niet heel veel over haar, al hadden we wel al bovenstaande blik op het personage gekregen. Maar nu horen we dat Zorri een crimineel verleden heeft én verbonden is aan Poe Dameron. Zorri en de piloot waren in het verre verleden al vrienden en die connectie is vermoedelijk de reden waarom ze samen gaan werken. De Resistance kan alle hulp gebruiken in de strijd tegen de First Order, dus dat is mooi.


Duistere Rey?Een opvallend feitje is dat Rey ineens een rood lichtzwaard zal gebruiken in de film. Op de poster die we te zien kregen dit weekend, gebruikt ze een blauw lichtzwaard, maar nu weten we dat ze in elk geval op een gegeven moment ook een roodgekleurd sabel in haar hand neemt. En niet zomaar een, maar een met twee lemmeten zoals Darth Maul dat ook ooit gebruikte. Dat past trouwens wel bij het personage dat zo graag en begaafd is met vechten met een staf. Volgens Daisy Ridley hoort het allemaal bij het plan om het verhaal van de franchise rond te maken. "Ik denk dat je aan het einde zal zien dat we een grote reis gemaakt hebben. Maar je zal tot de uiteindelijke film moeten wachten."


Heel veel Star Destroyers


Epische actie kunnen we ook verwachten. In de sizzle reel zagen we naar verluidt tientallen Star Destroyers van de First Order vliegen. Die maken mogelijk deel uit van het geheime plan van Palpatine, die in de Unknown Regions tientallen van die schepen en een groot leger verborgen had voor als het ooit mis zou gaan. De Resistance gaat het echt heel zwaar krijgen in deze film.


Rode ogen C-3PO


C-3PO had geen bijster grote rol in de laatste twee films. Maar met The Rise of Skywalker komt daar verandering in en krijgt hij een grotere rol. Hij komt in de problemen, want in de sizzle reel is te zien dat hij rode ogen heeft en meegaat op een gevaarlijke missie met onze helden.


Een nieuwe vijand


Palpatine is terug, maar hij is niet de enige schurk in de film. Volgens John Boyega krijgt iedereen het nog echt zwaar. "Waar we vooral mee om zullen moeten gaan, is een nieuwe vijand. En waarom kleedt Rey zich zo? Ik bedoel, wie heeft beslissingen gemaakt over haar kledingkast? Er zijn zoveel vragen die nog antwoorden moeten krijgen. En Finn heeft daar heel veel mee te maken, wat ik dan weer geweldig vind."


Bitterzoet einde


Acteur Billy Dee Williams sprak ook over de film tijdens de D23 Expo en liet weten dat hij het een geweldige ervaring vond om terug te keren als Lando Calrissian. Hij gaat ook weer in zijn eigen schip vliegen, in de Milennium Falcon. Een moment dat tegenwoordig een extra lading heeft, gezien de verhouding tussen Lando en het schip. Maar goed, volgens Williams is deze laatste Skywalker-film bitterzoet. "Ik denk dat het bitterzoet is. Maar het is een geweldige ervaring," concludeerde de acteur.


Grote rol voor Leia


Alhoewel Carrie Fisher overleed voordat de opnames van start gingen, keert haar personage Leia toch terug in de film. En zoals altijd gepland, krijgt ze een grote rol in het verhaal. Leia staat volgens Abrams aan het hart van het verhaal. "Leia staat echt aan het hart van dit verhaal. We realiseerden ons dat we dit verhaal niet konden vertellen zonder Leia. We hadden beelden van Episode VIII die we op en nieuwe manier konden gebruiken. Dus we hebben haar op een nieuwe manier weten te gebruiken voor de film."

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Monojaxx

Avatar

Ik verwacht een climax waar Kylo, Rey en alle Force ghosts van Obi, Yoda, Anakin en Luke hun krachten bundelen en voor eens en altijd Darth Sideous uitschakelen. En ik denk dat Snoke één van de mislukte clones was van Sheev, die ingezet is als proxy, om de daadwerkelijke macht achter dit kwaad - the emperor - te maskeren. Nu Snoke dood is, komt Sheev het zaakje zelf opknappen.

ThEnd

Avatar

Leuke theorie Monojaxx!

Ikzelf zit 18 december in de bioscoop, laat die Yankees maar lekker tot de 20ste wachten Smiley face

drsentertainment

Avatar

Hallo Monojaxx,

Ik heb inderdaad hetzelfde vermoeden!!! Dan moet het wel uitkomen, toch?

WackoJezus

Avatar

Rey laat zich verleiden tot the dark side. Waardoor zij in een monsterlijke sith veranderd. Dit doet Kylo zoveel verdriet dat hij the dark side afzweert, maar door de trauma's uit zijn verleden kan hij the light side niet omarmen. Dan openbaart Luke's forceghost zich aan Kylo die hem laat zien dat er nog een derde force kracht is. Een kant, waar je haat omzet in gerechtigheid en waar liefde bepaald hoe iemand gestraft dient te worden. The Grey Order is geboren.

Goku32

Avatar

De enige vraag die ik heb is waarom 3cpo de real emperor is met ze rode ogen. Hij neemt alles over in de Galaxy

Teisrud3R

Avatar

Het zijn geen Star Destroyers van de First Order, het zijn Imperial Star Destroyers van Darth Sidious.

NieuwsFilm

meest populair