Algemeen

Netflix onthult releasedatum 'The Irishman' (210 minuten): niet te zien in Vue

En komt de film naar de bioscoop?

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Met een productiebudget van naar verluidt 200 miljoen dollar is The Irishman misschien wel de grootste film die Netflix ooit zal uitbrengen. De misdaadfilm van Martin Scorsese heeft nu een verschijningsdatum. De bioscoopketens staan echter niet te trappelen om de film te vertonen.

Netflix heeft onthuld dat de film op 27 november online komt en dat is het belangrijkste nieuws voor de mensen die de film willen zien. In de States verschijnt de film vanaf 1 november beperkt in de bioscoopzalen om zo te voldoen aan de selectiecriteria van de Academy. De film duurt overigens 210 minuten - 3,5 uur - en nog nooit maakte Scorsese zo'n lange film.

Een grote release zat er sowieso al niet in doordat de grote Amerikaanse keten AMC The Irishman, met grote namen als Al Pacino en Robert De Niro, weigert te vertonen.

Ook hier in de bioscoop?
Ondanks dat de film vanaf 8 november beperkt in het Verenigd Koninkrijk te zien is, lijkt die kans vooralsnog klein dat de film groots in Nederland op het witte doek verschijnt. Deadline meldt dat Bioscoopketen Vue kenbaar heeft gemaakt dat de film niet vertoond wordt in hun 228 theaters in Europa. De reden: de film zou slechts twee a drie weken getoond mogen worden en dat sluit niet aan op het beleid van de grote bioscoopketen.19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Overlord

Avatar

Slimme zet, 2 weken daarvoor starten Disney en Apple met hun streamingdiensten.
Zo zullen er ongewtijfeld genoeg mensen hun abonnement nog even doorzetten bij Netflix.

martinox

Avatar

Deze film moet toch voor mij wel de klapper van het jaar worden. Een hele verademing na al die superhelden troep de laatste tijd. (alvast een welgemeend sorry, ben geen fan..,)
Jammer van de beperkte (of geen) bioscooprelease. Dat verdient deze film m.i. toch wel..

Marklar

Avatar

Heb een vue moviepass maar vanwege de wel erg lange speelduur kijk ik deze liever thuis, waarschijnlijk in 2 etappes

Goku32

Avatar

Dit moet wel een topper worden anders is het de nek slag voor nedflix, en is het waarschijnlijk afgelopen met nedje

ultraThijs

Avatar

Oh boy wat heb ik zin in deze film...

Mav Damian

Avatar

Damn....210 min! Dat is net zoals een dik boek al van 500 pagina's dat de meeste niet aankunnen.
Ik ben fan van langdurige films.

Master Of Films

Avatar

Overlord "Zo zullen er ongewtijfeld genoeg mensen hun abonnement nog even doorzetten bij Netflix."
Zo overtuigt is Disney+ bij mij niet. Smiley face Met de aankomende The Irishman & Chalamets The King zie ik geen reden om Netflix af te zeggen. But that's just me Smiley face

Steve-O

Avatar

Tering wat een lange zit.

Ik ben er klaar voor.

Thiver

Avatar

Bram de Groot "Ondanks dat de film vanaf 8 november beperkt in het Verenigd Koninkrijk te zien is, lijkt die kans vooralsnog klein dat de film groots in Nederland op het witte doek verschijnt. Deadline meldt dat Bioscoopketen Vue kenbaar heeft gemaakt dat de film niet vertoond wordt in hun 228 theaters in Europa."

Grote bioscoopketens zullen deze film waarschijnlijk links laten liggen, maar ik het niet uitgesloten dat EYE hem wel zal oppikken.

donniebrasco

Avatar

Hij hoeft ook niet groots in de zalen te komen, als ie maar in beperkte mate in de zalen komt. En Wtvue nog nooit van gehoord, genoeg andere bioscopen over ...

Overlord

Avatar

Gelukkig zijn er net als jij genoeg echte filmliefhebbers MoF.
Maar de praktijk laat zien dat het grote deel van de mensen voor het makkelijke popcorn vermaak gaat.
Prequels , sequels en superhelden leveren veel geld op.
Ik vrees dat Netflix toch veel klanten kwijt gaat raken.
Zelf laat ik Netflix ook doorlopen, en hopelijk komen ze met steeds meer kwaliteit titels.

Master Of Films

Avatar

Overlord "Maar de praktijk laat zien dat het grote deel van de mensen voor het makkelijke popcorn vermaak gaat."
Dat biedt Netflix toch ook Smiley face

Overlord "Ik vrees dat Netflix toch veel klanten kwijt gaat raken."
Dat is al in gang gezet
Amerika blijft voor Netflix de belangrijkste markt. Daar zitten nog veel meer concurrenten van Netflix die wij niet eens hebben of zullen krijgen (Hulu, HBO Max e.d.).

Nog iets over Disney+, wat heel belangrijk is. PG-13 is hun hoogste rating voor films en series. Alles wat de muis heeft aan R-rated content gaat naar Hulu.

Xenolicker

Avatar

Ik heb niks met 2D-, 3.5 uur durende-, Netflixfilms maar ik heb een goeie tip (ik hoop maar dat ze dit lezen...) voor de mensen van de Veu: Déjà Veu Tickets! Bij een tweede keer dat je dezelfde film gaat kijken hoef je maar de helft te betalen. En bij de derde keer de helft van de helft. Etcetera, etcetera. Niet slecht hè, mensen van de Veu? Doe er je voordeel mee, mensen van de Veu!

Frietgezicht

Avatar

@ Mof, nog niet eens de films maar ook de series.
Mindhunters, Ozark, Narcos, enz vind ik boeiender dan die kindervriendelijke series die bij Disney + komen.

Rafael11

Avatar

Zo, wat een lange zit. Maar hoop dat het de moeite en tijd waard is. Ben er zeker wel benieuwd naar.

YadMedia

Avatar

Nou juist na al die super Hero onzin in bioscopen heb ik deze lange zit graag over om het in Bios te zien.

Gemiste kans domme bioscoop ketens.

RoberPaulsen

Avatar

Disney heeft na Endgame nu een reut aan Marvel films aangekondigd met helden die bijna niemand kent. Die films zullen voor het grote publiek minder interessant zijn.
Ik zie het niet gebeuren dat Disney haar films niet meer in de bios laat draaien, dus veel mensen zullen die films al gezien hebben wanneer deze op Plus komen. En dan heb je ook nog de DVD verkoop, die laat Disney ook niet liggen, dus als je echt een liefhebber bent van een specifieke film dan koop je die alsnog op schijf, dat is goedkoper dan een abo afnemen.
Netflix heeft een voordeel dat ze niet aan de traditionele bios en DVD gebonden zijn, hun eigen content is alleen op Netflix te zien en nergens anders.
Daarbij wat hierboven al gezegd wordt, alleen maar braaf PG-13 spul.

Xenolicker

Avatar

^ Sorry, mensen van de Vue, ik hoop maar dat jullie mijn tip voor de verkoop van 'Déjà Veu'-tickets niet gelezen hebben... Ik heb de naam van uw bedrijf helemaal verkeerd geschreven, en ik heb inmiddels ook begrepen dat de uitspraak van 'Vue' heel anders is dan de 'vu' van 'Déjà vu' dus die 'pakkende' connectie gaat eveneens in rook op. Volgens mij had ik een zonnesteek, inmiddels gaat het gelukkig beter. Nogmaals, het spijt me. Mag ik u tenslotte en bij deze - ondanks alles - toch nog veel succes wensen, mensen van de Vue...?

Angelo1979

Avatar

Deze wil ik in de bios zien.

NieuwsFilm

meest populair