Trailer 'The Laudromat' van Stephen Soderbergh met Meryl Streep en Gary Oldman!

Trailer 'The Laudromat' van Stephen Soderbergh met Meryl Streep en Gary Oldman!

Stephen Soderbergh brengt weer zijn combinatie van humor en drama.

Met The Laundromat heeft Netflix een potentiële prijswinnaar in handen. De film bevat niet alleen een sterrencast, ook regisseur Stephen Soderbergh (Ocean's Eleven) brengt zijn gebruikelijke combinatie van humor en intriges zoals te zien is in onderstaande trailer.

In The Laundromat botst Ellen Martin (Meryl Streep) tijdens een idyllische vakantie op een valse verzekeringspolis. Ze wordt vervolgens meegetrokken in een web van intriges en rare financiële constructies die gelinkt zijn aan het Panama Papers-schandaal. De heren Jürgen Mossack en Ramón Fonseca, gespeeld door respectievelijk Gary Oldman en Antonio Banderas, helpen deze schimmige constructies op te zetten en doen dat met de nodige hilariteit.



Grappen over een ernstig onderwerp
Behalve het bizarre accent dat Gary Oldman zich aangemeten heeft, valt het ook op dat de film relatief luchtig doet over een serieus onderwerp. De Panama Papers draaiden om belastingontduiking op grote schaal, fiscale paradijzen en superrijke bedrijven die hier gebruik van maken. Maar Soderbergh laat met deze trailer zien dat het niet altijd serieus hoeft te zijn, soms werkt humor wonderwel om een verhaal te vertellen.

In The Laundromat zijn er verder nog rollen voor Sharon Stone, Friends-acteur David Schwimmer, Jeffrey Wright en de bekendste Belg in Hollywood, Matthias Schoenaerts. The Laundromat doet eerst de ronde op een aantal filmfestivals, maar belandt 1 november op Netflix. Hieronder de ietwat vreemde poster voor de film.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair