Algemeen

'Sherlock Holmes 3' krijgt een andere stijl dan de films van Guy Ritchie

Maar regisseur Dexter Fletcher heeft wel de zegen van Ritchie.

door Corneel Vanfleteren om 11:02 in Algemeen
Regisseur Guy Ritchie liet verstek gaan voor Sherlock Holmes 3, terwijl hij de voorgaande delen wel regisseerde. Zijn opvolger Dexter Fletcher (Rocketman) wil vooral graag wat eigenheid in de film kwijt.

In een interview sprak Fletcher over welke richting hij uitgaat met Sherlock Holmes 3. Op de vraag of hij Richies stijl zou verderzetten, antwoordde hij: "Ik denk dat het onvermijdelijk is om er iets nieuws in te brengen. We zijn beiden andere filmmakers. Ik ga niet soort van negeren wat hij daarvoor zo briljant gedaan heeft, ik bedoel, er zal daar een element van in zitten. Maar ik breng er ook mijn eigenheid in, en het wordt iets verschillends. En dat is, veronderstel ik, het idee achter een nieuw iemand erin brengen. We zien wel wat er gebeurt."

Een geweldige tijd
Fletcher besprak wel zijn plannen met Ritchie: "Ik heb er met Guy over gepraat. Hij is er erg gul over, hij zegt 'Je zult een geweldige tijd hebben, ga ervoor en heb een geweldige tijd'. Het wordt opwindend, Robert is fantastisch, Jude is geweldig. Er is een ongelooflijke cast en een geweldige mogelijkheid. Hij is er niet bij om het te doen, hij is aan het doen wat hij aan het doen is. Maar het voelt goed om er deel van uit te maken. Guy en ik gaan erg ver terug, hij is er erg gul over en ik denk dat hij het nogal leuk vindt dat ik het ben."

Het klopt wat Fletcher zegt: Ritchie regisseerde in 1998 Lock, Stock and Two Smoking Barrels, waarin Fletcher de rol van Soap speelde. De twee kennen elkaar dus al een tijdje, en Ritchie lijkt alle vertrouwen te hebben in de toch andere aanpak van Fletcher. Het is afwachten hoe die aanpak zich vertaalt naar de film. Sherlock Holmes 3, met wederom Robert Downey Jr. als Holmes en Jude Law als Dr. Watson, komt op 23 december 2021 in de zalen.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Hopelijk gaat Warner bros eindelijk goed concurreren met disney

Goku32

Avatar

Zitten we te wachten op nog een sherlock holms films Eingelijk

Basement

Avatar

'Je zult een geweldige tijd hebben, ga ervoor en heb een geweldige tijd'. Het wordt opwindend, Robert is fantastisch, Jude is geweldig. Er is een ongelooflijke cast en een geweldige mogelijkheid"

Geweldig...

timdekw

Avatar

Ik was jaren geleden enthousiast te horen dat er een derde deel zou komen, maar het duurde maar en het duurde maar. Mijn enthousiasme kwam weer terug toen ik hoorde dat het dan eindelijk gaat gebeuren. Maar nu lees ik dus zonder Guy Ritchie. Ik ben persoonlijk juist fan van zijn stijl. Ik vond King Arthur ook geweldig en had daar graag meer van gezien. Dat hij weg is bekoelt mijn enthousiasme wel een beetje. Ik vond Eddie the Eagle wel een goede film en Rocketman wat tegenvallen. Ik hoop dat het wat wordt. Qua stijl zijn ze compleet verschillende regisseurs.

Brein8998

Avatar

Als Hansie Zimmer maar weer de muziek doet, vind ik het priem.
Vond Rocketman een goede film dus heb wel vertrouwen in regie

Ereptile

Avatar

Ik vond de stijl van de film juist 1 van de hoogtepunten...

BlackPowerWolf

Avatar

Wel bijzonder opzich? Ik bedoel deze Sherlock reeks had zo zijn eigen stijl toch? Ik denk dat het een apart gevoel geeft als dat opeens verandert, maar als het een prima film wordt hoor je mij niet!

Movieman2018

Avatar

SH was gewoonweg geweldig, de stijl was????

NieuwsFilm

meest populair