'Sherlock Holmes 3' krijgt een andere stijl dan de films van Guy Ritchie

'Sherlock Holmes 3' krijgt een andere stijl dan de films van Guy Ritchie

Maar regisseur Dexter Fletcher heeft wel de zegen van Ritchie.

Regisseur Guy Ritchie liet verstek gaan voor Sherlock Holmes 3, terwijl hij de voorgaande delen wel regisseerde. Zijn opvolger Dexter Fletcher (Rocketman) wil vooral graag wat eigenheid in de film kwijt.

In een interview sprak Fletcher over welke richting hij uitgaat met Sherlock Holmes 3. Op de vraag of hij Richies stijl zou verderzetten, antwoordde hij: "Ik denk dat het onvermijdelijk is om er iets nieuws in te brengen. We zijn beiden andere filmmakers. Ik ga niet soort van negeren wat hij daarvoor zo briljant gedaan heeft, ik bedoel, er zal daar een element van in zitten. Maar ik breng er ook mijn eigenheid in, en het wordt iets verschillends. En dat is, veronderstel ik, het idee achter een nieuw iemand erin brengen. We zien wel wat er gebeurt."

Een geweldige tijd
Fletcher besprak wel zijn plannen met Ritchie: "Ik heb er met Guy over gepraat. Hij is er erg gul over, hij zegt 'Je zult een geweldige tijd hebben, ga ervoor en heb een geweldige tijd'. Het wordt opwindend, Robert is fantastisch, Jude is geweldig. Er is een ongelooflijke cast en een geweldige mogelijkheid. Hij is er niet bij om het te doen, hij is aan het doen wat hij aan het doen is. Maar het voelt goed om er deel van uit te maken. Guy en ik gaan erg ver terug, hij is er erg gul over en ik denk dat hij het nogal leuk vindt dat ik het ben."

Het klopt wat Fletcher zegt: Ritchie regisseerde in 1998 Lock, Stock and Two Smoking Barrels, waarin Fletcher de rol van Soap speelde. De twee kennen elkaar dus al een tijdje, en Ritchie lijkt alle vertrouwen te hebben in de toch andere aanpak van Fletcher. Het is afwachten hoe die aanpak zich vertaalt naar de film. Sherlock Holmes 3, met wederom Robert Downey Jr. als Holmes en Jude Law als Dr. Watson, komt op 23 december 2021 in de zalen.

NieuwsFilm

meest populair