Palpatine is in 'Star Wars: The Rise of Skywalker' nog kwaadaardiger

Palpatine is in 'Star Wars: The Rise of Skywalker' nog kwaadaardiger

Maar hoe kan hij nou terugkeren in de franchise?

Na meer dan veertig jaar en binnenkort negen films, rondt Star Wars: The Rise of Skywalker het verhaal van een van de bekendste filmfamilies af. De manier waarop is nog onzeker, maar we weten wel dat een belangrijke schurk terugkeert: Emperor Palpatine.

Palpatine speelt al sinds de eerste sagafilm een rol en is in de prequels de figuur geweest die op de achtergrond iedereen manipuleerde om zo de Jedi uit te moorden en de Republiek om te vormen tot zijn persoonlijk Keizerrijk. Later was hij de heerser van dat Keizerrijk, maar kwam hij dankzij Luke en zijn vader Anakin tot zijn einde. Althans, zo leek het, want Palpatine is terug in deze negende film.

Hoe kan dat?
Regisseur J.J. Abrams vertelde tegenover MTV News dat de vraag hoe Palpatine kon terugkeren een van de centrale onderdelen van het verhaal vormt. "Ik kan je wel zeggen dat dit een onderdeel van het verhaal is. En ik kan je zeggen dat nu de Keizer terug is, hij niet bepaald een knuffelige vriend wordt." aldus Abrams. "iK kan niet wachten tot jullie zien hoe het zich allemaal gaat afspelen, maar hij zit met een reden op de poster."

Vanaf 20 december in de bioscoop!

NieuwsFilm

meest populair