Algemeen

Regisseur Danny Boyle was bezorgd om reacties van The Beatles op zijn film 'Yesterday'

De filmmaker was nerveus over het project en bang dat de nog levende Beatles en nabestaanden het niets zouden vinden.

door Steven van der Vegt om 13:19 in Algemeen
Een opvallende zomerfilm dit jaar was de film Yesterday van regisseur Danny Boyle. In deze prent wordt hoofdpersoon Jack Malik, een succesloze singer-songwriter, door een bus geraakt. Vervolgens lijkt niemand, behalve hijzelf, The Beatles nog te kennen. Als gevolg gaat hij zelf aan de haal met de liedjes van de legendarische popgroep en wordt hier succesvol mee.

In zowel het script als zijn eigen idee van de uitvoering, wilde Danny Boyle liefde en respect voor The Beatles laten uitstralen. Toch was hij bang wat de overlevende bandleden en de weduwes van de overleden bandleden ervan zouden vinden. Daarbij waren de rechten nodig voor maar liefst zeventien liedjes van de groep, maar ook de toestemming om John Lennon in de film te laten verschijnen. In de film leeft Lennon namelijk nog, daar The Beatles nooit bestonden, werd hij nooit vermoord.

Brieven
Een van de eerste zaken die Danny Boyle na het tekenen van zijn contract besloot te doen, was brieven sturen. "Zodra ik tekende, stuurde ik meteen brieven naar Paul McCartney, Ringo Starr en weduwes Olivia Harrison en Yoko Ono", laat de regisseur in gesprek met de website Billboard weten. "In die brieven probeerde ik op een respectvolle manier uit te leggen wat mijn intenties met de film waren. Ik was nerveus dat iemand zich gekwetst zou voelen door het idee. Daarentegen kreeg ik erg lieve brieven terug van Ringo en Olivia. Wat erin stond kan ik niet zeggen, maar het was zeer speciaal voor me", besluit Boyle.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Raoulm

Avatar

'was bezorgt'. Kom op jongens dit is toch gewoon ronduit triest

ridjieddo

Avatar

@Raoulm: je mag geen kritiek leveren want filmtotaal is een digitale buurthuis gerund door hobbyisten. Blijkbaar worden ze niet gescreend op basiskennis grammatica en spelling... ;P

Shifty777

Avatar

Nee heren, helemaal gelijk. Toen ik hier nog enkel lezer was gaf ik net zo goed commentaar en nu maak ik deze stomme fouten ook wel eens. Ik heb het aangepast!

Raoulm

Avatar

Sorry als het een beetje bot overkwam. Top dat het is aangepast ????????

aspers

Avatar

Zit wel nog een dikke spoiler in deze tekst! ;)

Shifty777

Avatar

Helemaal niet erg @Raoulm, ik heb dit niet anders gedaan. En soms zie ik collega's ook fouten maken die ik niet snap, maar het sluipt er soms heel onbenullig in, dat ervaar ik ook nu zelf weer. Geen excuus natuurlijk!

NieuwsFilm

meest populair