Lucasfilm-bazin Kathleen Kennedy trekt zich niets aan van fankritiek op Star Wars-films

Lucasfilm-bazin Kathleen Kennedy trekt zich niets aan van fankritiek op Star Wars-films

Sterker nog: ze is er blij mee en luistert daadwerkelijk naar de fans!

Hoe groter het draagvlak hiervoor op het internet is geworden, des te vocaler zijn filmfans tegenwoordig. Zo horen we al maanden de kreten over de Snyder-cut en krijgt Sonic The Hedgehog een make-over nadat fans klaagden over zijn looks in de trailer. Maar mogelijk zijn van geen enkele franchise de fans zo lastig om tevreden te stellen dan bij Star Wars. Nadat George Lucas jarenlang kritiek kreeg op de prequels en de aanpassingen aan de oude films, besloot hij de hele handel aan Disney te verkopen en zijn handen van de franchise te trekken.

Sindsdien is dit het probleem van Disney geworden, maar ook van Kathleen Kennedy. Jarenlang was ze producent van de films van George Lucas en Steven Spielberg, en sinds de overname door Disney is ze de baas over Lucasfilm. Nog geen enkele van de vier Star Wars-films die onder haar bewind zijn uitgekomen, waren onomstreden. Ze kreeg dus al een hoop kritiek te verduren, veel fans eisten zelfs dat Disney haar zou ontslaan. Tijdens de Disney-conventie D23 stelde ze zich echter sportief op. Alle kritiek lijkt haar niet te deren, ze ziet het positief.

Focusgroep
"Om eerlijk te zijn hou ik van de feedback, zelfs van de kritiek", liet ze tijdens haar betoog optekenen. "Je ontwikkelt natuurlijk wel een dikke huid erdoor, maar je leert er ook van. Het is net alsof je continu een focusgroep tot je beschikking hebt die je dingen laat weten, of het nou iets is dat je graag of niet graag hoort", besluit Kennedy haar opvallende standpunt. Dat ze luistert naar de fans blijkt in elk geval uit het feit dat na de aankomende film The Rise of Skywalker niet meer jaarlijks een Star Wars-film in de bioscoop zal verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair