Zoon Marlon Brando gelooft niet dat zijn vader meehielp met Michael Jackson-onderzoek

Zoon Marlon Brando gelooft niet dat zijn vader meehielp met Michael Jackson-onderzoek

"Dit is gewoon een goedkope publiciteitsstunt."

Zelfs na zijn opvallende dood in 2009 willen mensen nog steeds weten of popster Michael Jackson kinderen heeft misbruikt. Talloze artikels en documentaires gaan hier vandaag de dag nog steeds op in. Ook is er een podcast genaamd Telephone Stories: The Trials of Michael Jackson die hier onderzoek naar doet, uitgevoerd door ene Brandon Ogborn. De laatstgenoemde beweerde vorige week belangrijke papieren in zijn bezit te hebben gekregen. Het gaat om een beëdigde verklaring van The Godfather-acteur Marlon Brando. In 1994 zou hij over Jackson hebben uitgesproken. Zijn zoon gelooft er geen bal van.

Ogborn las eerder een vastgelegd gesprek voor dat tussen Brando, die in 2004 is overleden op 80-jarige leeftijd, en een aanklager plaatsvond. Volgens de papieren is Brando bij Jackson's Neverland Ranch op bezoek geweest en deed een heftig gesprek zich voor. Jackson, in tranen, onthulde mogelijk zich aangetrokken te voelen tot kinderen. Kennelijk staat het onderstaande in de documenten.

Brando tegen de aanklager: "Ik vroeg hem: 'Wie zijn je vrienden?' Hij antwoordde: 'Ik ken niemand van mijn eigen leeftijd. Ik mag ze niet.' Ik vroeg: 'Waarom niet?' Hij zei: 'Ik weet het niet, ik weet het niet.' Hij huilde zo hard dat ik hem... probeerde te bedaren. Ik probeerde hem werkelijk te helpen.'" Na hun gesprek zou Brando ervan overtuigd zijn geweest dat Jackson geen homoseksueel was, zoals hijzelf aanvankelijk dacht. De acteur eindigde zijn getuigenverklaring: "'Er is reden om te concluderen dat hij mogelijk wat gedaan heeft met kinderen.'"

Stunt
Hoewel de echtheid van de documenten door een rechter is geverifieerd, zegt Brando's zoon Miko Brando (58 jaar) dat het onzin is. Miko was jarenlang de assistent en lijfwacht van Jackson. Over de uitgebrachte citaten zegt de zoon: "Meer dan 27 jaar was ik vrienden met Michael Jackson en mijn vader aanbad hem. Ik stel het niet op prijs dat de woorden van mijn vader zo worden verdraaid dat ze impliceren dat Michael iemand heeft pijn gedaan."

Miko Brando vervolgt: "Dit is gewoon een goedkope publiciteitsstunt om een betaalde podcast te promoten. Mijn vader zou nooit vrienden met Michael zijn geweest als hij dacht dat Michael in staat was om kinderen kwaad te doen. Ook zou hij nooit iets negatiefs over Michael insluiten. Pas alsjeblieft je verhaal aan."

NieuwsFilm

meest populair