Algemeen

'Instinct' met o.a Carice van Houten is Nederlandse inzending voor de Oscars

Regiedebuut Halina Reijn is uiterst bijzondere inzending...

door Niels van Arkel om 12:54 in Algemeen
Het regiedebuut van Halina Reiijn, Instinct, is door de Nederlandse selectiecommissie gekozen als de Nederlandse inzending voor de Academy Awards. Begin 2020 zal bekend worden of de film ook echt tussen de nominaties voor 'Beste Buitenlandse Film' zit.

De film is de eerste film waar actrice Halina Reijn geheel verantwoordelijk voor is. Dan was het wel fijn dat beste vriendin en ervaren actrice Carice van Houten een gaatje vrij had in de agenda. Ook Marwan Kenzani speelt een hoofdrol in de film.

Manipulatie
De film draait om de relatie en de machtsverhoudingen tussen psychologe Nicoline (Van Houten) en haar tbs-cliënt Idris (Kenzari). Idris staat op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Daar wil Nicoline echter een stokje voor steken, want zij is ervan overtuigd dat dit nog niet veilig genoeg is. Al snel schakelt Idris over op de manipulatieve stand om toch zijn zin te krijgen.Instinct is vanaf 3 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Beide inmiddels bekend in Hollywood (Boobsie red witch & Hot Jafar), dus misschien geen gekke keuze ;)

23VDV23

Avatar

Ik vind het toch op opvallend op basis van de trailer. Oogt allemaal heel generiek. Misschien gewoon geen denderende trailer en is de film interessanter. Ik hoop 't. Wordt weer eens tijd dat we hoge ogen gaan gooien internationaal. Take Me Somewhere Nice bijvoorbeeld had ik dan een interessantere keuze gevonden.

Master Of Films

Avatar

Take Me Somewhere Nice had idd meer internationale allure.
Anyway dezelfde vermoedens als Ang3l. Deadline maakt in hun headlines ook geen geheim van waar ze van Houten en Kenzari van kennen.

Netherlands Selects ‘Instinct’ Starring ‘GoT’s Carice Van Houten And ‘Aladdin’s Marwan Kenzari For Oscar Race

Boer

Avatar

Had liever De Libi gezien, ook al is dat minder een Oscar-film

ArnoQ

Avatar

"De film draait om de relatie en de machtsverhoudingen tussen psychologe Nicoline (Van Houten) en haar tbs-cliënt Idris (Kenzari)."

Zzzzzzzzzzzz...nogal typisch het zoveelste Nederdrama.

Steve-O

Avatar

Kenzari was zo slecht in Aladdin. Niemand pakt die Razzie award meer van hem af.

Marklar

Avatar

Kenzari was geweldig in Wolf, fantastische Nederlandse film. In Aladdin vond ik hem niet eens zo slecht.

Maar de omschrijving van deze film klinkt niet als iets heel bijzonders. Sowieso erg kleine kans dat de film gekozen wordt

NieuwsFilm

meest populair