Renée Zellweger droevig door alle negativiteit rondom haar cosmetische ingrepen

Renée Zellweger droevig door alle negativiteit rondom haar cosmetische ingrepen

Ze noemt het ook wel een dreun tegen haar ego.

Om haar gezondheid te verbeteren besloot Jerry Maguire-actrice Renée Zellweger in 2010 even van de aardbodem te verdwijnen. Het viel genoeg fans van de Amerikaanse op, anderen weer niet. Toen, anno 2014, verscheen de 50-jarige Zellweger op verrassende wijze in het nieuws: ze zag er onherkenbaar uit. Met gebruikmaking van plastische chirurgie had de actrice zichzelf nieuw leven gegeven. Zo ziet ze het zelf althans. Daarom vindt ze het ook zo jammerlijk dat de meeste reacties negatief waren.

Dat vertelde ze aan The Huffington Post. Ze grapt erover: "Er is niets beter dan internationale vernedering om je toekomstperspectieven recht te zetten! Het verduidelijkt wel wat belangrijk voor je is. En het schudt alle soorten, plakkerige oppervlakkigheden af waar je voorheen toch geen tijd voor had."

Dunne huid
Zellweger weet dat ze niet alleen als actrice door anderen wordt bekritiseerd, maar ook als mens. Zelfs de acties die ze in privé uitvoert worden eveneens meegerekend. Dat maakt haar wel enigszins bang. "Wanneer het te veel wordt, wanneer je ontdekt dat je huid niet dik genoeg is, hoe voelt dat dan? Nou, nu weet ik het. Ik heb de hardste klap gekregen. Maar het is het einde niet."

Kritiek
Toen Zellweger's nieuwe uiterlijk online kwam te staan, waren mensen geschrokken dat ze zo veranderd was. Volgens de actrice haalde ze daaruit dat anderen dachten dat ze zich had veranderd omdat het niet goed met haar ging. "Dat maakte mij droevig," vertelt Zellweger. "Zo kijk ik niet naar schoonheid. En ook niet naar mijzelf. Ik hou van mijn gekke eigenzinnigheid, dat ik uit balans ben. Het staat mij toe te doen wat ik doe."

"Ik wil niet iets anders zijn," gaat ze verder. "Ik ben voor een rol aangenomen toen ik een blauwe spijkerbroek en cowboylaarzen droeg, en mijn haar er rommelig uitzag. Zo ben ik begonnen met werken. Om te werken hoefde ik niet te veranderen. Dus waarom zou ik hebben geprobeerd om mijzelf ergens in te kneden dat niet bij mij paste?"

NieuwsFilm

meest populair