Algemeen

Tom Hollands Spider-Man in 'Venom'-films en is (voor nu) weg uit grotere Marvel-filmwereld

Het wordt Spider-Man vs Venom en Morbius.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Even geleden werd duidelijk dat Sony Pictures en Marvel Studios stoppen met hun samenwerking rond de Marvel-topheld Spider-Man, gespeeld door Tom Holland. Sony gaf aan zelf films met het personage te gaan maken. Nu heeft Sony voorzitter en CEO Tony Vinciquerra de richting bekrachtigd.

In gesprek met Variety gaf Vinciquerra aan dat "op dit moment de deur op slot zit" en dat Spider-Man dus geen onderdeel meer uitmaakt van het Marvel Cinematic Universe. Ondanks dat hij niet uitsluit dat er later een samenwerking kan zijn, trekt Sony nu zijn eigen plan met het personage.

Spider-Man in Venom-films
In 2018 startte Sony het Sony's Marvel Universe / Sony's Universe of Marvel Characters met de superheldenfilm Venom. "Nu we ons eigen universum hebben, zal hij ook naast die personages te zien zijn. Ik denk dat we zeer goed in staat zijn om te doen wat van ons wordt verwacht," aldus Vinciquerra die hiermee aangeeft dat hij verwacht dat Sony ook zonder Marvel Studios goede Spider-Man films kan maken.

Mochten Sony en Marvel Studios dus niet alsnog tot een deal komen, dan kan gesteld worden dat Venom uit 2018 en het volgend jaar te verschijnen Morbius onderdeel worden van het Marvel Cinematic Universe, al zullen de Sony MU-films hoogstwaarschijnlijk geen onderdeel uitmaken van het grotere verhaal dat Marvel Studios ongetwijfeld wil vertellen in Phase 4 en verder.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

CaptainCab

Avatar

Totdat Sony's universe weeral flopt

Paulusie

Avatar

Ze hebben wat dat betreft geen goede staat van dienst, dus ja, afwachten. Venom vond ik eerlijk gezegd ook niet heel goed. Blijft zonde dat ze die deal hebben verkloot, zowel van beide kanten.
Hoop dat er in de toekomst toch weer een deal komt.

aspers

Avatar

Yep... dit gaat zo gigantisch mis! Ze gaan straks die grote cliffhanger uit Far from Home compleet negeren. Gaan snel zoveel mogelijk films de deur uit doen (kwantiteit boven kwaliteit). Met als gevolg dat het publiek de films weer gaat negeren, en ze kunnen weer opnieuw beginnen.

Goku32

Avatar

Ik vind dat ze wel tom holland moeten houden als spiderman, hij zet hem geweldig neer, het zou echt dom zijn om weer een andere acteur te nemen voor spiderman

Jeroen Pasman

Avatar

ik zie snel een 3e reboot komen ............. zonde dit !

Steve-O

Avatar

Vreemd dat mensen meteen Sony afschrijven.

jeffreydevil

Avatar

dan mag 10x beter zijn dan venom wat dat was een schijt film!
echt top 10 slechtste super helden film die ik gezien heb!

Sunspot

Avatar

Vind het cool, ben benieuwd, vooral omdat Spiderman nu echt volwassen gaat worden.

Verwachting is voor mij dat hij gewoon serieuzer gaat zijn, groeien nog meer, geen kut tienertjes om hem heen die niks toevoegen, geen Iron Man shit erbij Smiley face.

Let's Go!!!

Sunspot

Avatar

Vind het cool, ben benieuwd, vooral omdat Spiderman nu echt volwassen gaat worden.

Verwachting is voor mij dat hij gewoon serieuzer gaat zijn, groeien nog meer, geen kut tienertjes om hem heen die niks toevoegen, geen Iron Man shit erbij Smiley face.

Let's Go!!!

Sunspot

Avatar

@STeve-O

Dat zijn de hardcore MCU fans, kunnen het niet verkroppen Smiley face.

Zien liever de Disney, kindvriendelijke versie.

Ik ben juist best blij dat Spidey naar het Sony Universum gaat, gaat goed worden. Wacht maar, straks gaat iedereen stil zijn opeens.

Goku32

Avatar

Maar sunspot, het probleem is alleen dat Sony het al een paar x verkloot heeft

Sunspot

Avatar

^

Was meer de regisseur Marc Webb denk

Sunspot

Avatar

^

Was meer de regisseur Marc Webb denk

conspiracy

Avatar

Zo slecht waren die films van Marc Webb echt niet anders hoor. Ik vind Amazing Spiderman 2 beter als Far From Home bijvoorbeeld. Het vervelende wat Marvel met Spiderman heeft gedaan is om hem teveel aan te passen van het bronmateriaal. Allemaal luxe gadgets, protoge van Iron Man en te veel kinder problemen. Ik zie liever gewoon een webslingeraar in New York die het moet doen met zijn web, verstand en vechtkunsten. Die essentie was er wel in de Raimi films en van Webb. Bij de Marvel films heb ik geen een keer echt het idee gehad dat ik naar een succesvolle uitvoering van Spiderman keek. Dus ik ben wel blij dat hij terugkeert naar zijn eigen universum, maar je kunt er niet om heen dat Marvel en Sony qua consistentie er nu een zooitje van maken. Daarnaast geeft de Venom film ook nog weinig hoop.
Ben erg benieuwd hoe het gaat lopen.

Sunspot

Avatar

^

Daarom dus, gewoon echt Spiderman!

NieuwsFilm

meest populair