Na Netflix en Disney+ komt ook Pathé Thuis met 'Originals'

Na Netflix en Disney+ komt ook Pathé Thuis met 'Originals'

Ook Pathé gaat eigen producties aanbieden.

Begin volgend jaar komt Pathé Thuis met zijn eigen Original, vergelijkbaar met de eigen producties van Netflix en Disney+. De film verschijnt overigens eerst in de bioscoop.

De film heeft ook al een titel, namelijk Suriname. "In combinatie met de vertoning in de Pathé bioscopen willen wij ons platform en marketing graag inzetten om talent de kans te geven een groot publiek te bereiken," aldus de bevestigende Thomas van de Weerd, Managing Director Pathé Thuis.

Suriname is een remake van de gelijknamige film die verscheen in 2011 en gaat over een drugsdealer die vertrekt naar Suriname. Rapper Josylvio speelt de hoofdrol in de misdaadfilm. Ook zijn er rollen voor FunX-DJ Fernando Halman, oud-kickbokser Rodney Glunder en namen als Liza Sips, Fajah Lourens en Cyriel Guds.

Concurrentie met Netflix en Amazon
De vraag is of Pathé hiermee de concurrentie wil aangaan met partijen als Netflix, Amazon en Disney+. "Met de komst van vele abonnement-diensten zoals Disney+, Apple TV+ en anderen platformen zien wij enorme kansen om de positie van Pathé Thuis nog verder te versterken. Pathé Thuis is de enige Nederlandse streamingdienst met het complete aanbod actuele films van alle filmstudio's waarbij gebruikers gewoon per film kunnen afrekenen."

Ergens in februari 2020 verschijnt Suriname eerst in de bioscopen van Pathé en daarna op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair