Celebrity

Johnny Depp reageert op controverse rondom vermeende racistische Dior-reclame

De acteur onthult dat het Franse modehuis iedereen tevreden wil stellen.

door FilmTotaal om 11:00 in Celebrity
Het mannengeurtje Sauvage van Christian Dior incasseerde eind augustus een klap in het gezicht toen kijkers het nieuwste filmpje met Johnny Depp racistisch achtte. Na een korte teaser, waarin een inheemse Amerikaan een krijgsdans uitvoert in traditionele kleding, kreeg het Franse modehuis veel kritiek te verduren. Uiteindelijk haalden ze het filmpje offline. Nu is het volledige product te zien en beweert Depp dat er te snel conclusies zijn getrokken.

Dat legde hij onlangs uit bij het Deauville Filmfestival, waar hij aanwezig was voor zijn nieuwste film Waiting for the Barbarians. Volgens de 56-jarige acteur was het nooit de bedoeling geweest om indianen te kwetsen: "De film was gemaakt met het grootste respect voor de oorspronkelijke inwoners van Noord-Amerika, en voor mensen over de gehele wereld. Het is jammer dat mensen voor hun beurt spraken en bezwaren maakten. Hoe dan ook, hun bezwaren zijn hun bezwaren."


Oplossing
Het project, dat de naam We Are the Land draagt, is inmiddels online te bekijken. De laatste beslissing om de advertentie stop te zetten is nog niet genomen. Depp zegt dat Dior de klagende mensen heeft benaderd om tot een definitieve oplossing te komen. Wat dit precies inhoudt heeft Depp niet vrijgegeven.

Wel houdt de Amerikaan vol: "Ik kan jullie verzekeren dat niemand een reden heeft om te exploiteren. Het is een film die uit respect gemaakt is, met groot respect en liefde voor de inheems Amerikaanse mensen. Om hen het licht te brengen. De overheid van de Verenigde Staten heeft hen niet de grootste hoeveelheid hulp geschonken. Het idee is zo zuiver als het altijd was. We zullen tot een akkoord komen zodat iedereen blij zal zijn."

Dit bericht bekijken op Instagram

🤘

Een bericht gedeeld door Johnny Depp (@johnnydeppofficial) opNieuwsFilm

meest populair