Celebrity

Regisseur 'Assassin's Creed' is trots op zijn film maar kan problemen niet ontkennen

Vooral het schrijfwerk, waarvoor drie mensen verantwoordelijk waren, presteerde ondermaats.

door FilmTotaal om 16:59 in Celebrity
Het verfilmen van videospellen blijft een onderneming waarin Hollywood geïnteresseerd is. Helaas doen ze het dikwijls niet al te best. Hetzelfde moeten we zeggen over Assassin's Creed, gemaakt door Justin Kurzel. In de sciencefictionactiefilm zien we hoe Michael Fassbender's personage ontdekt dat zijn voorvader lid was van een genootschap bestaande uit sluipmoordenaars. De titel bracht niet genoeg op om een box office succes te zijn en ook op kritisch gebied was het om te janken. Kurzel begrijpt dat.

De 45-jarige Australiër is de laatste jaren druk bezig geweest met zijn volgende film, de western True History of the Kelly Gang. Deze is onlangs in première gegaan. Toen Kurzel de pers te woord stond werd hij gevraagd naar de problemen van Assassin's Creed. Daarop vertelde hij: "Die film was groot voor mij, maar was beladen met problemen wat betreft het script en het project."

Stijl
Niet alles was een horrorshow, legt Kurzel uit. "Er zijn een aantal dingen waar ik trots op ben. Waaronder de stijl en de visie van de film, waar veel mensen aan hebben gewerkt om dat tot stand te brengen. Maar het was moeilijk, de uitdagingen waren altijd in het script terug te vinden. De film heeft nooit echt zijn stem gevonden."

Fassbender
Een jaar na het uitbrengen van de film werd ook hoofdrolspeler Michael Fassbender met de kritieken geconfronteerd. Hij leek het ermee eens te zijn. De Iers-Duitse acteur zei destijds: "Ik denk dat we een klein beetje onze kans hebben gemist. Ik zou de film vermakelijker hebben gemaakt, dat was in wezen de belangrijkste opmerking. Hij nam zichzelf te serieus en ik zou sneller naar de actie werken. Ik geloof dat de film drie beginpunten heeft, wat een fout is."

NieuwsFilm