Celebrity

Regisseur 'Assassin's Creed' is trots op zijn film maar kan problemen niet ontkennen

Vooral het schrijfwerk, waarvoor drie mensen verantwoordelijk waren, presteerde ondermaats.

door Rik Timmer om 16:59 in Celebrity
Het verfilmen van videospellen blijft een onderneming waarin Hollywood geïnteresseerd is. Helaas doen ze het dikwijls niet al te best. Hetzelfde moeten we zeggen over Assassin's Creed, gemaakt door Justin Kurzel. In de sciencefictionactiefilm zien we hoe Michael Fassbender's personage ontdekt dat zijn voorvader lid was van een genootschap bestaande uit sluipmoordenaars. De titel bracht niet genoeg op om een box office succes te zijn en ook op kritisch gebied was het om te janken. Kurzel begrijpt dat.

De 45-jarige Australiër is de laatste jaren druk bezig geweest met zijn volgende film, de western True History of the Kelly Gang. Deze is onlangs in première gegaan. Toen Kurzel de pers te woord stond werd hij gevraagd naar de problemen van Assassin's Creed. Daarop vertelde hij: "Die film was groot voor mij, maar was beladen met problemen wat betreft het script en het project."

Stijl
Niet alles was een horrorshow, legt Kurzel uit. "Er zijn een aantal dingen waar ik trots op ben. Waaronder de stijl en de visie van de film, waar veel mensen aan hebben gewerkt om dat tot stand te brengen. Maar het was moeilijk, de uitdagingen waren altijd in het script terug te vinden. De film heeft nooit echt zijn stem gevonden."

Fassbender
Een jaar na het uitbrengen van de film werd ook hoofdrolspeler Michael Fassbender met de kritieken geconfronteerd. Hij leek het ermee eens te zijn. De Iers-Duitse acteur zei destijds: "Ik denk dat we een klein beetje onze kans hebben gemist. Ik zou de film vermakelijker hebben gemaakt, dat was in wezen de belangrijkste opmerking. Hij nam zichzelf te serieus en ik zou sneller naar de actie werken. Ik geloof dat de film drie beginpunten heeft, wat een fout is."

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Stijnosso

Avatar

Ik zou hier zeker niet trots op zijn

Pietjebam

Avatar

Hij is ook niet trots op de hele film, hij is alleen trots op de stijl en de visie van de film. Je kan best trots zijn op het ene deel van een film en andere delen compleet haten.

eltorro

Avatar

Het grootste probleem voor mij met de film was het switchen tussen de toekomst en het verleden. Ik had liever gezien dat de film voornamelijk of alleen in het verleden had afgespeeld.

Het lastige is dat dit ook gebeurd in de games. Zodra je net goed in het verhaal zit of met een leuke missie bezig bent wordt je weer terug gehaald naar de toekomst en met je daar iets saais uitvoeren. Bij de film was dit nog erger, de film speelde zich voor het grootste deel af in de toekomst.

Hiss

Avatar

Wat deze film zo vervelend maakte was dat er voortdurend in werkelijk iedere actiescène heen en weer geflitst werd van het verleden naar het heden. Daarnaast was er in de delen die zich in het verleden afspeelden erg weinig opbouw. Je viel een bepaalde gebeurtenis binnen en in luttele ogenblikken was het knokken.

Goku32

Avatar

Ik vond deze film helemaal niet zo slecht. Heb slechtere game films gezien

Xenolicker

Avatar

Ik vind het wel een vermakelijk film maar de laatste 20 minuten ofzo zijn heel erg saai. Deze film zou gebaat zijn geweest met een spannende finale.

nieuwslaatste nieuws

meest populair