Algemeen

Gerucht: Palpatine wil opmerkelijk keizerrijk in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Dit zou wel een erg aparte wending zijn.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Gisteren verscheen er al een gerucht over hoe de grote Star Wars-slechterik Palpatine, gespeeld door acteur Ian McDiarmid, terugkeert in Star Wars: The Rise of Skywalker. Nu hebben we daar een vervolg op. Want wat is eigenlijk het uiteindelijke doel van Darth Sidious?


Let op: MOGELIJKE SPOILERS!


Wie had kunnen voorspellen dat we in The Rise of Skywalker de slechterik Palpatine zou terugkeren? Toch gebeurt het. Wat ook gebeurt is dat we een Dark Rey (Daisy Ridley) te zien krijgen en nu is mogelijk duidelijk waarom Palpatine zo graag Rey aan zijn kant wil hebben.

Groots keizerrijk!
Als we het nieuwe gerucht van Making Star Wars moeten geloven dan wil Palpatine dat Rey en Kylo Ren (Adam Driver) de keizer en keizerin worden van zijn nieuwe 'Empire'. Palpatine noemt ze de "Dyad". Op het moment dat de twee jongelingen zowel de positieve als negatieve kant van de Force verbinden zou er een enorme Force-bliksem ontstaan die een Resistance-schip laat neerstorten.

Rey een Skywalker of een Palpatine?
Hieraan wordt toegevoegd dat de film eindigt met een scène waarin Rey de woning / homestead van Lars bezoekt. Ze zou zichzelf introduceren met "Rey, Rey Skywalker".

Tegenstrijdig vulde Wo Got This Covered het gerucht van gisteren aan met dat Rey stiekem de kleindochter is van Palpatine... Zou het kunnen?

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

23VDV23

Avatar

Ik verwacht niet dat Rey daadwerkelijk een Skywalker zal zijn. Eerder een soort van tegenpool tegen het kwaad dat Kylo Ren is, gecreëerd door de Force om de boel in balans te houden. A la Anakin, al dan niet als een directe reïncarnatie van Anakin. Dat ze zich eventueel 'Skywalker' zou kunnen gaan noemen zie ik eerder gebeuren op een manier zoals in The Dark Knight Batman en Gordon Harvey aan het einde besloten af te schilderen als een held en zijn wandaden stil te houden. Daar de Skywalkers ook een heleboel schade in het universum hebben aangericht (Vader en Kylo Ren) neemt Rey de naam Skywalker over om de naam als een inspiratiebron te laten voortleven, als tegenwicht voor de negatieve associaties die de tegenpartijen erover naar buiten hebben gebracht. Voor Rey zelf is het een manier om zichzelf alsnog een identiteit te geven, aangezien ze die eigenlijk mist. Je kiest zelf wie je bent of wie je wil zijn...zoiets.

Chrischzz

Avatar

Ik had eerder gehoopt dat hij het keizerrijk wilde opfleuren met regenbogen, eenhoorns en cupcakes..

Tegenvaller dit. =(

Anyway, laat maar komen deze film, zal wel zwaar tegen gaan vallen, maar ben toch wel benieuwd hoe ze dit nu allemaal gaan afronden. Als ze het uberhaupt gaan afronden

ZaphodBeeblebrox

Avatar

‘Zal wel zwaar tegenvallen’... als je al met die instelling op voorhand gaat kijken, dan vraag je gewoon om teleurgesteld te worden. Rare manier om je tijd zo door te brengen dan.

Devenace

Avatar

Of ze stelt zich voor als Rey Vader, en dan vragen ze elke keer aan haar.. dochter van Anakin? En zij elke keer reageert met “Anakin Vader?” En dat de hele film lang tot op het einde er een plot twist volg tijdens een gevecht waarin ze zegt “het kwartje valt nu pas, bedoelde u “Vader Anakin”??

Chrischzz

Avatar

@ZaphodBeedleBrox
Op basis van de vorige film vrees ik gewoon het ergste.
Dan kan het alleen maar meevallen. Maar de hype wordt natuurlijk weer aardig opgebouwd. Vandaar.

kokosnoot

Avatar

Lijkt me voor het verhaal erg ongeloofwaardig! Palpatine is een control freak. Rey&Ren samen zouden een direkte bedreiging zijn voor hem zeker als ze beide kanten van de force vertegenwoordigen. Risiko zou Palpatine nooit nemen, behalve in een slecht plot.

Ren is ook nog vrij opstandig, doodde Snook niet voor niets. Niet iemand die nog wil buigen voor een ander en weer loopjongen zijn. Rey's personage klopt ook niet met puur de dark side.

Sunspot

Avatar

Was te verwachten natuurlijk.

Alleen zal Palpatine zelf de macht houden natuurlijk, Kylo en eventueel Rey zullen dan zelfde functie als Darth Vader krijgen.

Maar ja, of Kylo Ren dat wilt, hij is net begonnen zijn eigen rijk op te bouwen, plannen voor.

Denk dat het meer tussen Palpatine en Kylo zal gaan, Rey ook, maar Kylo zal wel een twist geven

Spee

Avatar

Kijk deze serie wel af op disney+

NieuwsFilm