Algemeen

Heel wat mensen willen Netflix dumpen voor Disney+

Gaat het straks wel goedkomen met de streamingdienst?

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Netflix gaat het nog zwaar krijgen de komende tijd. Het Algemeen Dagblad deed onderzoek onder Nederlanders en vroeg hen of ze de dienst wel gaan houden met de komst van Disney+ om de hoek. Natuurlijk kunnen we die nu uitproberen en zijn er heel wat mensen blij met de streamingdienst.

Het AD meldt dat het onderzoek deed onder zo'n 24.000 Nederlanders. 54 procent van hen liet weten dat ze Disney+ willen aanschaffen. Voor 21 procent van de ondervraagden is het gevolg daarvan dat ze dan een andere dienst gaan dumpen. Vooral Netflix moet het ontgelden, want een derde wil hun Netflix-abonnement opzeggen.

Waarom dan?
Mensen lijken volgens het AD vooral afscheid te willen nemen van Netflix omdat Disney de rechten op alle Marvel en Star Wars-films en series terug heeft. De streamingdienst bevat daarmee een aantal van de meest populaire franchises die er zijn en krijgt alleen maar meer daaraan verbonden exclusief materiaal.

Netflix gaat het dus nog zwaar krijgen, maar ook Videoland zal mensen zien vertrekken. 555 mensen willen hun Videoland-abonnement opzeggen. Dat zijn er minder wat enerzijds komt doordat minder mensen de dienst hebben en anderzijds omdat de opzet heel anders is. Alhoewel heel wat mensen overwegen Netflix te dumpen, doen ze dat straks echt niet allemaal.

79 procent van de ondervraagden wil namelijk gewoon een andere dienst houden naast Disney+. Dat zal te maken hebben met de relatief lage prijs van de streamingdienst, waar mensen 6,99 euro per maand (of 69,99 euro per jaar) voor betalen. Op 12 november wordt de dienst gelanceerd.

39 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Novarellum

Avatar

Geloof er niets van.

ThEnd

Avatar

Bij mij komt ie erbij. NBCUniversal heeft vandaag bekendgemaakt met Peacock te komen.

Master Of Films

Avatar

Idd Novarellum. Het is nog maar de vraag of ze dat echt bereid om dat te doen.

Monojaxx

Avatar

Ik heb ze allebei. Alleen Disney+ heb je content tot 16 jaar ofzo. Af en toe een lekkere thriller of horror wil ik echt niet missen.

Teknoootje

Avatar

Zal er helemaal aan liggen, wat er voor content bij komt, naast de gebruikelijke Disney content. Uiteraard staat er nu nog niet alles op en zal er 12 november wel meer beschikbaar komen.

Maar alleen met deze franchies, vind ik het erg mager.

Spider-fan

Avatar

Ik zou Netflix nooit weg doen voor Disney. Ik denk dat ik Disney niet eens neem. Het aanbod van Netflix is gigantisch - het is nu al nauwelijks allemaal te kijken, laat staan als je er nog meer diensten bij neemt.
En ik vind het aanbod van Netflix ook erg leuk, in die zin dat het niet allemaal Amerikaans en Engels is. Er is ook content uit andere landen en dat is toch weer eens wat anders dan altijd hetzelfde.

Ik vind dat Film 1 wel wat moet gaan verbeteren. Op zich wel leuke films en er zit nog altijd wel wat tussen, maar erg weinig nieuwe titels. Ze begonnen wel met een aantal leuke nieuwe titels na de doorstart, maar nu komen er steeds erg weinig bij.

GreenHornet

Avatar

2 totaal verschillende diensten.

Netflix moet je vergelijken met Hulu

ArcAngelos

Avatar

Ik ken veeel mensen met netflix en niet één is van plan die op te zeggen.
Netflix heeft veel vette series.
Disney+ moet zich nog eerst bewijzen. En dan nog blijft mijn netflix account.
Netflix zou meer met DC / Warner Bros moeten samenwerken als tegengeluid voor marvel / disney.

Master Of Films

Avatar

Monojaxx "Alleen Disney+ heb je content tot 16 jaar ofzo."
Nee, tot 12 jaar.

ThEnd "Bij mij komt ie erbij. NBCUniversal heeft vandaag bekendgemaakt met Peacock te komen."
En dat was ook de reden waarom er bepaalde series (zoals The Office) en films (zoals Wanted, Despicable Me 2 e.d.) zullen gaan verdwijnen van Netflix. Content van Universal komt na aflopende contracten niet meer terug bij Netflix.

Frietgezicht

Avatar

Spider-fan +1, helemaal eens(over Netflix, dat film1 boeit niemand iets)

Waarom zouden mensen in godsnaam veranderen van Abbo omdat een paar Star Wars films en Marvel films die iedereen al heeft gezien erop staan. Zeker weer zo’n Maurice de Hond onderzoek die thuis zelf wat statistieken verzint.

kokosnoot

Avatar

Alleen de meeste mensen hebben alle marvel films en starwars al tig keer gezien! houdt je een paar series over die de moeite waard zijn. Denk dat het uiteindelijk gaat vervelen. Netflix heeft best wel veel unieke en goeie series. Maar minder voor het massa publiek. Beide houden gaat hem worden voor denk ik rond de 70% a75% van de netflix gebruikers. Voor Netflix miss wel goed qua prijs beperking beetje concurrentie. Disney is na paar jaar het nieuwe van af en dan hebben ze niet zoveel nieuws. Vraag mij af als ze, wat zeker gebeurt na een jaar of drie de prijs gaan verdubbelen of verdrievoudigen of het publiek dan nog zo trouw is aan disney. Fam met kids wel natuurlijk.

HarryHole

Avatar

Het aanbod van Netflix is vrij schraal: geen enkele Terminator of James Bond, bijvoorbeeld. Dat lijkt mij toch wel het minste basisaanbod dat je moet bieden. Videoland is nog schraler. Met al die verschillende nieuwe spelers versplintert het aanbod nog meer. Een soort verzuiling. En televisie is ook geen optie met veertien minuten reclame per uur. We komen allemaal elke minuut dichterbij het einde van ons leven, dat moet je niet verspillen aan reclameblokken en andere onzin. Pathé Thuis is misschien een neutraal alternatief?

TwinsA

Avatar

Weer een hele hoop zever, Netflix doet het goed, vooral in series!! En daar zal Disney niet tegenop kunnen. Disney zal een meerwaarde zijn, maar naar verloop van tijd zullen ze iets meer in aanbod mogen geven, want ik denk niet dat er veel te vinden zal zijn in de genre thrillers , horror, drama, oorlog etc... Ze richten zich duidelijk op abonnees voor gezinnen met kinderen onder 16, en die prijs zal naar verloop van tijd wel de hoogte inschieten. Disney is steeds één van de duurste qua Blu-rays, cd, speelgoed etc... . 6.99€ is gewoon een commerciële truc om zo veel mogelijk klanten binnen te halen, éénmaal hun klantenbestand goed gevuld is, volgt de prijsstijging. Ik zou zeggen; neem deze gerust, maar als meerwaarde en niet als vervanging.

Goku32

Avatar

Hoezo je kan toch ook gewoon beiden houden. Want als je horror dingen wilt of thrillers of zo kan je nedflix houden. Maar ik moet zeggen Disney plus is wel een leuke ook met alle Marvel Disney dingen en zo. Heb het vandaag effe gestart ben nu bezig met me jeugd serie x men, echt geweldig om terug te zien

Goku32

Avatar

Spider dan wist niet eens dat Film 1 nog bestond. Nedflix en Disney voor mij. De rest boeit me niet

Baba Yaga

Avatar

Wat een onzin. Disney plus heeft helemaal geen content. Niemand gaat netflix ruilen voor een aantal star wars en marvel films.

reporterdavid91

Avatar

Disney+ heeft volgens mij ook series die juist niet voor kinderen zijn. Als Fox straks met The Simpsons er op komt zal er genoeg content zijn die niet voor de kinderen bedoeld is.

Spider-fan

Avatar

Ik weet ook eigenlijk niet waarom ik Film 1 niet op zeg. Misschien hoop ik toch dat het nog beter wordt. Maar ze begonnen wel leuk na de doorstart, daarom heb ik hoop dat het nog beter wordt. Maar het is niet erg interessant meer voor veel mensen, denk ik, dus het is inderdaad wel verbazend dat het nog door kan gaan, want ik denk dat velen het al hebben opgezegd.

Soms is het wel leuk om een wat oudere film die je (nog) niet op dvd hebt nog eens zonder onderbrekingen te kijken, zoals bijv. Eyes of Laura Mars, geschreven door John Carpenter, die er nu op staat.

tyler durden

Avatar

Ah het bandwagon effect in Optima forma..
Netflix is wereldwijd een gevestigde orde. Disney met hulu content kan zich mogelijk gaan meten met Amazon prime. Omdat hulu in de VS maar iets minder subscribers heeft. Netflix is in groter dan hulu en Amazon prime samen.. Disney zal zich er wel als 3e tussen weten te proppen, maar denk dat mensen eerder hun Amazon dan Netflix opzeggen. (En zonder hulu content het links laten liggen en met hulu kost het gewoon minimaal 13 euro)Voor Apple wordt het een zure apple. Die moeten eigen content gaan maken en dan gaat het heel lang duren voor ze marktaandeel hebben en hun primaire investering gaan terug verdienen.HBO max met Warner media komt er nog aan. En NBC/universal (Comcast), die ook 10 miljard te besteden heeft Daarnaast heb je nog het grote Viacom/CBS/Paramount/Dreamworks die de beschikking hebben over oa het star trek universe. Het nieuw gefuseerde ViacomCBS is goed voor 28milkard omzet en zal ook wel met een wereldwijde streaming dienst komen
Er worden nu ridicule bedrAgen Neergelegd om regisseurs te binden (jj Abrams warnner media, Spielberg bij Apple) dat verdien je niet zomaar terug. Netflix is al 12 jaar op de markt en draait 18 miljard dollar omzet. Die kunnen zich flops permitteren.
People are willing to lose money to stay in de game.

Durf wel te wedden dan over 5 jaar tenminste 1 van de genoemde diensten is omgevallen ( en dat is niet Netflix)

Frietgezicht

Avatar

@ ReporterDavid, The Simpsons HAHAHA. ja want als die op tv zijn stuur je de kids naar bed! Vergeleken met series als American Dad, South Park en Family Guy juist erg kindvriendelijk. Vergeleken met Alfred J Kwak zelfs kindvriendelijk!

Sunspot

Avatar

Hou Netflix wel

The soy sauce

Avatar

Leuk voor de huisje-boompje-beestje mensen Disney +

+ ps: -> was Netflix in de begin periode ook geen 6,99.

Rafael11

Avatar

Neh, ik houd Netflix gewoon.

Thiver

Avatar

ThEnd "NBCUniversal heeft vandaag bekendgemaakt met Peacock te komen."

Katy Perry heeft inmiddels laten weten ernaar te willen kijken.

Renegade

Avatar

Ik heb gewoon Videoland eruit geknikkerd. Netflix blijft. Disney plus neem ik erbij. Ben gek op die oude films en zeker met marvel erbij. Met straks nieuwe series. Laat maar komen. Wat een flut onderzoek zeg.

diablo1973

Avatar

Zal Netflix nu nog niet snel weg doen, maar wordt wel een heel ander verhaal als Hulu en evt HBO Max ook voor NL beschikbaar komen. Netflix heeft wel een hoop content maar qua kwaliteit series loopt het m.i. heel hard terug. Erg veel meuk.
Los daarvan staan voor Netflix wel alle seinen op rood. Men maakt namelijk nu jaarlijks nog vele honderden miljoenen verlies door alle investeringen in o.a. eigen content en in de hoop in de toekomst meer mensen aan zich te kunnen binden. Als die gehoopte verdubbeling van het huidige aantal abonnees uitblijft (Netflix heeft aangegeven pas dan kostendekkend te zijn) door alle nieuwe en toekomstige concurrentie dan gaat Netflix het financieel echt heel zwaar krijgen.

McKelly

Avatar

Ik neem Disney+, maar ik heb m'n Netflix gedowngrade naar de middelste ipv de duurste. Ben wel benieuwd naar het nieuwe content van Disney dat in november erbij komt!

deregtx

Avatar

Valt nog behoorlijk tegen kwa content moet ik zeggen..

Drogodracarys

Avatar

Ondanks ik een Marvel dan ben neem ik geen Disney+, ik blijf bij Netflix omwille van een paar fantastisch series. Ik kijk enkel uit naar HBO en Juli, de enigste die het waard zijn om erbij te nemen.

GreenHornet

Avatar

ik zie nog gebeuren dat men overstapt naar Disney en met hangende poten terugkeren naar Netflix.

SAS1982

Avatar

@harryhole,

Terminator 1 en 2 stonden gewoon op Netflix hoor.

Luizelgespuizel

Avatar

Vraag mij af of Hulu überhaupt hier komt. RTL/Videoland hebben veel rechten op ABC (=Disney) rotzooi omdat helaas die GTST level series veel bekeken worden. Het levert waarschijnlijk meer om om die rechten te blijven verkopen dan zelf een dienst te lanceren in Nederland.

RTL is trouwens dezelfde zender die de GoT rechten had voor de 1e paar seizoenen om het op een 11 uur tijdslot te zetten en troep van ABC op een half 9 tijdslot zet. Heeft misschien te maken het niveau van het publiek wat die zender heeft.

chefry1983

Avatar

Ik blijf bij Netflix. De rest doe ik wel downloaden

Frietgezicht

Avatar

@ luizel, ik kan mij niet voorstellen dat shows a la GoT, Breaking Bad enz zouden werken als je 20:30 met reclame elke week op tv gooit. Zoiets kijken mensen toch liever zonder onderbrekingen en zelfs bingen als het kan.
20:30 is voor simpel vermaak a la CSI wat je ook weleens kunt missen.

Nolio

Avatar

Volgens mij is het een heel slecht onderzoek geweest. Lijkt meer op reclame voor Disney+. Ik heb niet eens interesse in Disney+, ook niet als het gratis is. En zo zijn er velen om mij heen met mij.

Movie-goer

Avatar

Netflix blijft hier ook, gewoon super.

Misschien Disney+ ernaast als de content interessant genoeg is.

Mothercopper

Avatar

Ik heb Netflix er al uitgedonderd. Disney+ zonder alle nieuwe content al zoveel beter en de kids zijn er helemaal weg van

Blablazer

Avatar

Ik weet niet waarom ik Netflix zou weg doen nu alle standaard Marvel stuff verdwijnt krijgen we juist wat meer aparte/originele series. Ik zie mijn ouders Disney niet inruilen voor wat Marvel series.

NieuwsFilm

meest populair