Video

Krachtige trailer Sundance-winnaar 'Clemency' over een gevangenisdirecteur met issues

Het jarenlang uitvoeren van de doodstraf begint bij Bernadine (Alfre Woodard) langzaamaan z'n tol te eisen.

door Jan-Peter Rook om 15:14 in Video
De nieuwe film Clemency ging begin dit jaar in première tijdens het Sundance Film Festival en kreeg niet alleen een hoop positieve reacties, maar ging ook nog eens met de Grand Jury Prize naar huis. Het drama, over een gevangenisbewaarder (Alfre Woodard) die na jaren van executies de weg begint kwijt te raken, heeft een krachtige eerste trailer. Wat vinden jullie?


Clemency gaat over gevangenisbewaarder Bernadine Williams, bij wie het jarenlang uitvoeren van de doodstraf langzaamaan z'n tol begint te eisen. Terwijl ze zich voorbereidt op de executie van de zoveelste vals beschuldigde gevangene, wordt Bernadine gedwongen de strijd aan te gaan met de psychologische en emotionele demonen die voortkomen uit haar beroep. Hierbij ontstaat een connectie tussen haar en de man waarvan ze het leven moet beëindigen.

Definitie van gerechtigheid
Clemency wordt omschreven als een film die probeert de definitie van gerechtigheid in het Amerikaanse juridische systeem te definiëren. Naast Woodard bestaat de cast uit Aldis Hodge, Danielle Brooks, Wendell Pierce, Richard Schiff, LaMonica Garrett, Vernee Watson, Michael O'Neill en Dennis Haskins.

Clemency, een film van schrijfster en regisseuse Chinonye Chukwu (alaskaLand, 2012), draait vanaf 27 december in de States. Over een Nederlandse release is (nog) niets bekend.
4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

donniebrasco

Avatar

Op imdb doet ie 't anders nog niet best met 'n 5,6.

Maac

Avatar

^Avengers: Endgame staat in de IMDb top 250 aller tijden op nummer 43 met een 8,6.
Dus wat is je punt?

Maac

Avatar

Goed argument weer!

NieuwsFilm

meest populair