Algemeen

Officiële speelduur 'The Irishman' blijkt enorm [RECTIFICATIE]

Ook in Pathé te zien.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Dit jaar was er heel wat te doen om de forse speelduur van Avengers: Endgame, want drie uur lang de film zonder pauze bekijken in de bioscoop zou iets teveel van het goede zijn. Netflix weet de speelduur met The Irishman flink te overtreffen. Gelukkig hoef je nu niet rennend naar het toilet. Tenzij je vanaf begin november naar Pathé gaat.


Rectificatie: Eerder meldden we dat Pathe de film zou vertonen. Dit klopt niet. "Pathe gaat deze film NIET vertonen, wij vertonen films die het Theatrical window van 4 maanden respecteren," aldus een woordvoerder.

Binnenkort gaat Martin Scorseses The Irishman in première tijdens de 57e editie van het New York Film Festival, van 27 september tot 13 oktober. Via de website van het festival wordt duidelijk dat het misdaaddrama maar liefst 209 minuten duurt, en dat is 3 uur en 29 minuten! Gelukkig heb je een pauzeknop in de app of op je afstandbediening.

Beperkt in Nederlandse bioscopen
The Irishman, met rollen voor onder meer Al Pacino en Robert De Niro, zal beperkt in de Nederlandse bioscoopzalen verschijnen. De ketens Vue en Pathe hebben te kennen gegeven de Netflix-film niet te vertonen.

The Irishman moet op 27 november online verschijnen op Netflix. Hieronder de eerdere trailer.15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

donniebrasco

Avatar

Yes!!! Vue nog nooit van gehoord ....(rectificatie)Mooi kut dan!

SeanDeNiro

Avatar

Eindelijk weer eens een echte film.

Maac

Avatar

Gaan er nog mensen naar Pathé? Jeetje.

GreenHornet

Avatar

Snap niet waarom ze geen pauze toevoegen. Net als bij Netflix.

Gandolfini

Avatar

Ik hoop dat het vriest als deze film uitkomt. Lekker op de bank, (misschien maak ik wel een stampot) ik vraag beleefd aan mijn vrouw of ze kaarsen aan wil steken, en dan genieten van cinema.

Lennart Diegast

Avatar

Met deze duur is thuis uiteraard fijner, maar waarschijnlijk kan ik niet wachten en check ik hem in de bios Smiley face

David Mills

Avatar

Blijkbaar is het de tendens dat films een speelduur krijgen van +/- 3 uur ( Avengers, It, once upon a time in hollywood). Dit is voor mij toch vaak een drempel om naar de bioscoop te gaan. Dan kijk ik liever thuis.

Sunspot

Avatar

Geen probleem, verwacht best wat van de film, zolang het onderhoudend is, juist goed.

SunChaser

Avatar

wat is er mis met 3.5 uur een film kijken. maar snap niet dat Netflix er niet een mini serie van maakt

Guido96

Avatar

Je kan toch gewoon een pauze inlassen in de bios?

David Mills

Avatar

@guido96.. het is voor bioscopen commercieel niet interessant want je houdt een bioscoopzaal 4 uur bezet waardoor er maar een voorstelling mogelijk is op een avond

Jacobatje

Avatar

Ik hoop alsnog dat ze een beslissing nemen om deze film in de bioscopen te laten draaien. Gelukkig draait hij wel in KINO Rotterdam.
Dit soort films horen juist in de bioscoop te draaien. Een gangster/drama van Scorsese mag van mij uren duren. Dit gaat goed worden, dat weet ik zeker.

Wellicht gaat EYE Amsterdam hem ook draaien.

LeonardoPacino

Avatar

@David Mills:

Dat dit een nieuwe tendens zou zijn is natuurlijk gewoon onzin. Films van 3 uur of langer zijn er altijd al geweest en ze zijn altijd al ruim in de minderheid geweest.

Studio's zitten normaal gesproken ook niet te wachten op dergelijke films en er moet dus een erg goede reden zijn om zo'n lange film te maken. Commerciëel zijn film van langer dan een uur of 2,5 ook minder interessant, zoals je zelf ook al opmerkt.

Rafael11

Avatar

Wat een lange zit word het. Maar ik verwacht hier wel wat van. Dus hopelijk is het de moeite waard.

Wilskracht

Avatar

@Jacobatje
Bedankt voor de update. Qua sfeer vind ik Kino de fijnste bios van Rotterdam

NieuwsFilm

meest populair