Eerste recensies 'The Irishman' staan online!

Gaat Netflix voor een Oscar voor Beste film?

Pas vanaf 27 november is The Irishman van topfilmmaker Martin Scorsese te zien op Netflix, maar een paar dagen geleden ging de film al in première tijdens het New York Film Festival. Na de eerste online reactie druppelen nu ook de eerste recensies online!

The Irishman met rollen voor Al Pacino, Joe Pesci en Robert De Niro is na 41 getelde recensies nog steeds compleet Fresh op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven dus nog op de volle 100%, met een 8.97 / 10 als gemiddelde beoordeling.

De 'Critics Consensus' luidt: Een episch gangsterdrama dat zijn lange speelduur verdient. Martin Scorsese verkent bekende thema's met een aangrijpende, grappige en diepgaande impact."


Toprollen Pacino en Pesci!
"Ik hoorde allerlei bejubelingen over Pacino - en hij is geweldig - maar het is Pesci die me diep van binnen raakte," aldus David Edelstein van New York Magazine/Vulture. Maar ook De Niro wordt in het zonnetje gezet, door A.A. Dowd van AV Club: "Dit is de 'Scorsese of Silence', geduldig en methodisch. Het brengt een subtiele lijdensweg bij De Niro naar boven waarvan men zou aannemen dat de acteur dit niet langer kon oproepen."

Groots!
"Er is een grootsheid aan bijna alles rond The Irishman: de casting, de moorden, de waanzinnige speelduur," blikte Leah Greenblatt van Entertainment Weekly terug. En Caryn James van BBC.com: "Scorsese kent zijn publiek en reputatie zo goed dat de film voortdurend met de verwachtingen speelt, en deze tart."

Geen Goodfellas
"Dit is geen Goodfellas. Dit is geen Casino. Dit is Scorsese die terugkijkt op alles wat hij heeft gemaakt en daarmee een meesterwerk aflevert. En het resultaat is adembenemend," volgens Chris Evangelista van Slashfilm.

Voor het Netflix-publiek is het dus nog twee maanden wachten totdat The Irishman te zien is. In de Nederlandse bioscoopzalen is de film hoogstwaarschijnlijk niet, of anders zeer beperkt te zien.

NieuwsFilm

meest populair