Martin Scorsese over 'The Irishman' en zijn samenwerking met Netflix

Martin Scorsese over 'The Irishman' en zijn samenwerking met Netflix

Ook legt hij uit waarom hij niet ingaat op de moord op JFK.

Een film waar gigantisch veel filmfans naar uitkijken is zonder twijfel The Irishman, de nieuwe gangsterfilm van Martin Scorsese, die ons o.a. al Casino en Goodfellas bracht. Robert De Niro, Joe Pesci, Al Pacino én Harvey Keitel spelen allen belangrijke rollen in de film die dit jaar nog te zien zal zijn op Netflix. Scorsese liet zich over zijn project uit.

''Er wordt me wel vaker gevraagd waarom ik in zee ging met Netflix'' begint de regisseur. ''Het antwoord daarop is heel simpel: jarenlang wou niemand de film financieren, tot Netflix ons groen licht gaf. Hoewel ze hier en daar een opmerking over het script hadden, zaten we verder op dezelfde golflengte en mocht ik mijn gang gaan. Het doel was om een film te maken die zowel in de bioscoop als thuis tot zijn recht komt''.

Moord op JFK
Scorsese's film is gebaseerd op het boek I Heard You Paint Houses, dat is geschreven door Charles Brand. Dit zijn de memoires van huurmoordenaar Frank Sheeran. Hij beweerde dat hij en de maffia betrokken waren bij de moord op John F. Kennedy, al komt dit niet voor in de film. Zo gaat Scorsese verder: ''Misschien klopt het wel. Charles Brandt weet er echter veel meer over en hij is bezig met een project waarbij hij er dieper op ingaat. Ik wilde voornamelijk een film maken over de menselijke aard''.

Verjonging
Tot slot heeft Scorsese het nog over de technologie die de acteurs verjongt: ''Het was niet het enige waarvan we gebruik gemaakt hebben. We werkten ook aan hun houding, hun bewegingen en zelfs de helderheid van hun ogen. Het was alsof we aan het beeldhouwen waren met levende modellen!''

NieuwsFilm

meest populair