Kevin Smith blij met gastrol Ben Affleck in 'Jay and Silent Bob Reboot'

Kevin Smith blij met gastrol Ben Affleck in 'Jay and Silent Bob Reboot'

Na een lange ellendige periode is het tweetal weer vrienden.

Het heeft even geduurd, maar na meer dan tien jaar kunnen liefhebbers van het opvallende duo Jay en Silent Bob de heren in een nieuwe film zien. De komedie Jay and Silent Bob Reboot verschijnt over twee weken in de VS en regisseur/acteur Kevin Smith is helemaal in de wolken. Voor zijn nieuwste onderneming heeft hij namelijk vele kennissen en vrienden ingeschakeld. Zelfs Matt Damon en Ben Affleck zijn opnieuw van de partij. Dat de laatstgenoemde weer in beeld is vindt Smith geweldig.

Tegenover Variety vertelde de 49-jarige filmmaker: "Zijn terugkeer was alles voor me. Niet alleen heb ik het karakter Holden, dat hij in 'Chasing Amy' speelde, in de mix kunnen gooien, ook is het één van de beste scènes van de film. Toen we met de opnames bezig waren zat het helemaal niet in de film. We filmden het op de laatste dag. Een week daarvoor schreef ik het op papier."

Bekijk de afbeeldingBreuk
In de jaren 90 werkte Smith bijna alleen maar met Affleck. De twee groeiden uit elkaar nadat Affleck en Jennifer Garner een item werden. Als we Smith moeten geloven mocht zij de regisseur niet zo. Dat kwam naar buiten toen zij tweeën aan de romantische komedie Catch and Release werkten.

Smith: "Op de set zat ik Ben Affleck een beetje in de zeik te nemen, omdat ik hem al heel lang ken. Ik zat hem te stangen toen Jennifer opeens zei: 'Weet je, als je heel de tijd zo over hem praat, dan schop ik je in elkaar.' En dat kon ze, want ik heb 'Alias' gezien. Ze heeft een meisjesachtige humor en begreep niet dat ik maar een geintje maakte."

NieuwsFilm

meest populair