Terugkeer Palpatine in 'Star Wars: The Rise of Skywalker' is logisch

Darth Sidious is immers de voornaamste slechterik in de sage.

In episode twee tot en met zes speelde Emperor Sheev Palpatine a.k.a. Darth Sidious van acteur Ian McDiarmid een uiterst belangrijke rol. In deel zeven en acht was er weinig tot niets van het personage te zien. Over zo'n 2,5 maand, in de afsluiter Star Wars: The Rise of Skywalker, keert hij toch weer terug!

Ondanks dat regisseur J.J. Abrams snapt dat de fans wat verbaasd zijn, heeft hij hiervoor een logische verklaring. Palpatine lijkt namelijk een doorslaggevende rol te gaan spelen in de afronding van de Skywalkersage die simpelweg negen delen duurt. Abrams tegenover Empire:


"Sommige mensen vinden dat we het verhaal van Palpatine niet opnieuw moeten bekijken. Dat begrijp ik volledig. Maar als je de negen films als één verhaal bekijkt... Ik ken niet veel boeken waarvan de laatste paar hoofdstukken niets te maken hebben met de voorgaande hoofdstukken. Als je naar de eerste acht films kijkt, dan zijn alle hints naar Star Wars IX duidelijk zichtbaar."

Return of the Jedi
In Star Wars: Episode VI: Return of the Jedi wordt Darth Sidious gedood door Darth Vader. Het is interessant om te zien hoe hij terugkeert. Vermoedelijk is dit als Force Ghost, al zijn er ook geruchten dat hij de val in Return of the Jedi stiekem heeft overleefd.



NieuwsFilm

meest populair