Indrukwekkende trailer Clint Eastwoods thriller 'Richard Jewell'

Indrukwekkende trailer Clint Eastwoods thriller 'Richard Jewell'

De gelauwerde Eastwood maakt opnieuw een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Warner Bros. Pictures heeft vandaag de eerste trailer vrijgegeven van Clint Eastwoods nieuwe dramatische thriller Richard Jewell. De film, die gebaseerd is op waargebeurde feiten, bereikt op 13 december a.s. de Amerikaanse bioscopen. Een Nederlandse release zal naar alle waarschijnlijkheid kort daarna plaatsvinden.

Richard Jewell is gebaseerd op een artikel uit tijdschrift Vanity Fair van Marie Brenner. Het verhaal gaat over een beveiligingsagent genaamd Richard Jewell (Paul Walter Hauser), die in 1996 een bomaanslag in Atlanta wist te voorkomen. Het daarop volgende politieonderzoek leidde er uiteindelijk toe dat Jewell er zelf van werd verdacht de bom te hebben geplaatst.

Onbekende hoofdrolspeler
Hoewel Hauser een relatief onbekende acteur is, wordt hij in de film ondersteund door sterren als Jon Hamm (als een FBI-agent), Sam Rockwell (als Jewells advocaat), Kathy Bates (als Jewells moeder) en Olivia Wilde (als een journalist). Gezien Eastwoods succesvolle verleden bij de Oscars zou het zomaar kunnen dat een van deze namen begin volgend jaar wordt genomineerd voor een gouden beeldje.



NieuwsFilm

meest populair