'Star Wars: The Rise of Skywalker' laat zien hoe sterk de Force nou echt is

'Star Wars: The Rise of Skywalker' laat zien hoe sterk de Force nou echt is

Eindelijk een antwoord op een vraag die al 40 jaar bestaat.

Star Wars: The Rise of Skywalker gaat over nog geen drie maanden in première. Eindelijk weten we dus hoe het verhaal van de Skywalker-familie eindigt. Maar dat gaat niet het enige zijn dat regisseur J.J. Abrams en scenarist Chris Terrio gaan verkennen in de film.

Vandaag lezen we namelijk in het uitgebreide nieuwe nummer van Empire Magazine dat de Force ook verkent gaat worden. De Force krijgt elke film weer een nieuwe mogelijkheid, waardoor er steeds meer duidelijk werd. Ooit begonnen de films met het vermogen om objecten te bewegen door het te denken, maar later schoot de Emperor bliksem uit zijn vingers.

Hoe sterk is de Force?
Terrio vertelde tegen Empire dat hij en Abrams heel erg veel hebben nagedacht over de Force. "Hoe sterk is de Force? Dat klinkt heel eenvoudig, maar als je erover nadenkt, dan blijkt het een soort Zen Koan te zijn, waar [Abrams en ik] echt lang over konden praten," aldus de scenarist. "Zo vroegen we ons af 'Wat is de Force en hoe sterk is de Force nou eigenlijk?' Die twee vragen waren erg belangrijk."

Een antwoord op die vragen is volgens Terrio net zo cruciaal als een antwoord op de vraag wie Rey nou precies is en wat ze kan doen. Dit is volgens Terrio dan ook de tweede vraag die centraal staat in het plot van The Rise of Skywalker. "'Wie is Rey?' is een vraag die mensen zich niet alleen letterlijk stellen, maar waar ze ook in spirituele zin over nadenken. Hoe kan Rey een spirtuele erfgenaam worden van de Jedi? Hoe kan ze de moed vinden en de innerlijke kracht om te dragen wat ze geërfd heeft?"

NieuwsFilm

meest populair