Algemeen

Netflix geeft 'The Irishman' unieke publiekspremière!

Dit is nog zelden gedaan.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
We weten al eventjes dat de critici laaiend enthousaist is over de nieuwste film van Martin Scorsese, maar The Irishman verschijnt pas eind november op Netflix. Mocht je in november in New York zijn, dan raden we je aan om naar het Belasco Theatre te gaan!

Vele Noord-Amerikaanse (en Nederlandse) bioscopen weigeren de film te vertonen, aangezien de film na de première op 1 november te snel op Netflix verschijnt. De betaalzender heeft nu Belasco Theatre op Broadway in New York voor de complete maand november afgehuurd.

Grootse aftrap!
Netflix gaat de zaal - met maar liefst 1.016 bioscoopstoelen - uitrusten met hypermoderne filmapparatuur. In het theater zal de film met namen als Al Pacino, Joe Pesci en Robert De Niro, acht keer per week vertoond worden en voor zo'n 15 dollar ben je al binnen om de film van 3,5 uur te kunnen zien.

Vanaf 27 november is The Irishman ook te zien in je thuisbioscoop.7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chrischzz

Avatar

Eigenlijk is het maar mierengeneuk.
Ik denk dat een goede film echt wel een groot publiek kan trekken zelfs als hij een maand later alsnog op Netflix verschijnt. Mensen gaan tenslotte voor een avondje uit.

Een film kijken in de bios is en blijft toch anders dan thuis op de bank. Hier doen we 5 dagen over een film als End Game te kijken omdat moeders op tijd wil gaan slapen, of omdat de koters pas tegen 9en naar bed gaan.

Dan kan je beter zo'n film in de bios kijken.

donniebrasco

Avatar

@Chrischzz P'sies! Bios bezoek is sowieso andere beleving dan thuis.

Rich Art

Avatar

Je zou een keer de proef op de som kunnen nemen, maar ik denk dat die uitslag negatief uitpakt voor de bioscopen... en dus de reden is waarom dat niet gebeurt.

SunChaser

Avatar

In Amerikaanse bioscopen werkt het zo
De eerste week krijgt de bioscoop weinig van de opbrengst met Disney zelfs nul. Hoe langer een film draait des te hoger loopt t percentage op dat de bios krijgt. Dus week 1 bv 10 procent en week 10 80 procent. Dus aan een film 2 a 3 weken draait en dan uit de bios gehaald wordt kost dit de bios geld

RoberPaulsen

Avatar

Ik ben benieuwd hoe Disney dat gaat aanpakken met hun nieuwe films en hoe lang het duurt voordat ze op hun dienst komen

jeff1983

Avatar

Ik snap de bioscopen wel, want hun vaste pashouders en frequente bioscoopbezoekers zullen alsnog wel gaan als de film bijna tegelijkertijd op VOD te zien is. Alleen de groep lichte gebruikers zal dan waarschijnlijk kiezen voor gemak om lekker thuis te kijken. En daar zit wel een forse omzet die ze dan missen.

NieuwsFilm

meest populair