Celebrity

Tyler Perry schrijft geschiedenis met opening eigen mega-studiocomplex

De filmmaker en acteur ziet een droom in vervulling gaan.

door FilmTotaal om 13:15 in Celebrity
Filmmaker en acteur Tyler Perry heeft dit weekend zijn eigen studiocomplex geopend. Bij de feestelijke opening van het gigantische studioterrein waren natuurlijk vele sterren aanwezig.

Tyler Perry, voornamelijk bekend van zijn rol als de oudere Afro-Amerikaanse vrouw Madea, is sinds dit weekend de trotse eigenaar van één van Amerika's grootste studiocomplexen. Op het terrein staan twaalf studio's, evenals een aantal standaard-filmsets, waaronder een replica van het Witte Huis.

Iconen
De opnameruimtes zijn allemaal vernoemd naar gekleurde Amerikanen die veel hebben betekend voor de filmindustrie. Zo prijkt op een van de gebouwen een plakkaat met de naam van de afgelopen vrijdag overleden Dynasty-actrice Diahann Carroll. Ook Oprah Winfrey, Spike Lee en Will Smith kregen een eigen 'soundstage'.


Historische locatie
Perry bouwde het enorme complex in Atlanta, op een voormalige legerbasis van de Confederatie, gebouwd ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. De totale bouwkosten bedragen naar schatting 250 miljoen dollar.

NieuwsFilm

meest populair